Är avgiftning skadligt eller fördelaktigt? Vilka är biverkningarna av detox?

Är avgiftning skadligt eller fördelaktigt? Avgiftning är en av de metoder som används av dem som vill gå ner i vikt, bli av med hälsoproblem och ha en mer kraftfull kropp. Men är avgiftningar verkligen så användbara som de säger, eller har de skadliga biverkningar? Om du funderar på avgiftning, läs vår artikel först.

Vad är detoxing?

Idag, positiva steg för en hälsosammare livsstil Det är dags att kasta bort den. Men bara en sak är att ändra din hälsa. Det kanske inte räcker. Från din livsstil till att du äter och dricker för att vara frisk du måste granska många saker.

Avgiftningar, ibland kallade "rengöring", har de har behållit sin popularitet som en hälsometod. Att du är expert på detta avseende påståendet att avgiftningen hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen och de hävdar att de bidrar till ditt matsmältningssystem. Avsedd yngre, yngre att känna sig frisk och mer energisk. Okej, men avgiftning har dessa effekter på dig. eller kommer det att leda till att du är frisk?

Vi kan samla avgiftningar i allmänhet under tre rubriker:

  • Med vätskor istället för fast mat vad som görs
  • Kroppens naturliga rengöringsprocess påstår sig stödja
  • Reglera matsmältningen och reglera tarmarna de som hävdar att det rengör

Avgiftningar, avlägsnande av överskott av toxiner från kroppen, matsmältningen och stärka immunförsvaret och omorganisera ämnesomsättningen introduceras som ett verktyg för .

Är avgiftning obekväm eller har biverkningar?

Syftet med en avgiftning är att ta kontakt med vår kropp varje dag det är att ta bort toxiner – toxiner i luften, mat vi äter eller använder som skadliga ämnen i produkter. Detta är vanligtvis kroppens svält, stor begränsa livsmedelsintaget, konsumera vätskor i stället för fasta livsmedel eller dricka ett ton vatten, och alla dessa negativa biverkningar på din hälsa.

Så avgiftningar ger dig en frisk kropp som de lovar dig Han kan inte tillhandahålla det. I verkligheten har avgiftningar positiva effekter på hälsan Det finns nästan inga vetenskapliga data om det. Å andra sidan, din kropp svält med avgiftningar har också många risker som kommer att påverka hälsan negativt Flyttar.

Avgiftning med frukt- och grönsaksjuicer

Den största delen av avgiftningar för att rengöra kroppen grönsaker och juicer görs genom att dricka. När det läggs till dieter är det ganska frukt- och grönsaksjuicer som kan vara ett hälsosamt och näringsrikt innehåll som avgiftning det kan försämra din hälsa när det föredras. Å andra sidan arbetar många människor som gör detta. företaget säljer frukt- och grönsaksjuicer som avgiftningsprodukt. Dessa vatten de är dock friska när de är nypressade.

När du använder frukt- och grönsaksjuice som avgiftning berövar honom många vitaminer och mineraler han behöver. Avgiftningstid med oåterkalleliga hälsoproblem kan få dig att stöta på det. Särskilt sådana avgiftningar, såsom protein och fett det får dig att hålla dig borta från de näringsämnen som är kroppens grundläggande behov. Det är bara det. Naturligtvis inte den hunger som upplevdes under avgiftningen; lågt blodsocker, i hjärnan synliga problem som grumlighet, minskad energi och trötthet Han tar av den.

Är lever detox skadligt?

Ett av de viktigaste organen som avgiftas är levern. A syftet med leverdeox är att rena kroppen genom att förbättra leverfunktionen System. Denna avgiftningsmetod är bra för att stärka levern Det kan verka som en idé, men i grund och botten är det inte det.

Vad man ska göra för en friskare lever det ska kokas eller ätas rå från alla typer av grönsaker, alkohol undvika vanor som rökning, onödigt narkotikamissbruk livsmedel med solutabla fibrer som kikärter, bönor, nötter du bör konsumera mycket. Bry dig om att äta på ett balanserat och regelbundet sätt Du måste visa det. Naturligtvis bör du under tiden inte glömma att ta tillräckligt med vatten.

Avgiftningar gjorda med livsmedelsbegränsning

En annan form av avgiftning, lite mat eller mat för att avlägsna toxinerna från kroppen. är att ta bort den. Begränsa vissa livsmedel i din kost eller kan vara användbart när det görs medvetet. Till exempel kan gluten det är ganska användbart att ta bort näringsämnena som innehåller det från kostlistan, å andra sidan det är också användbart att ta bort mjölkliknande livsmedel som kroppen har svårt att smälta Mejeriprodukter nämns dock inte här. Till exempel, om du inte konsumerar normal mjölk, fermenteras och mals av bakterier som ost, yoghurt, kärnmjölk och kefir du kan konsumera mejeriprodukter, vilket skulle vara en mycket användbar metod.

Men att ta bort varje nyans från din dietlista kommer inte att vara så användbart. Det kommer att vara särskilt användbart att skapa en dietlista som uppfyller de näringsämnen som din kropp behöver. Eftersom de flesta människor gör misstaget att äta på ett sätt när de bantar. Till exempel konsumerar du bara proteininnehållande livsmedel eller följer en mjölkdiet. Dessa metoder är riskfyllda applikationer som kan ha mycket skadliga effekter.

Om du vill kan du också läsa vår artikel om skadligheten hos mjölkkanan karatay, ahmet maranki, ibrahim saraçoglu.

Tarmrengöring avgiftar

De flesta människor behöver problem med matsmältningssystemet. Tarmrengöring avgiftar för att gå ner i vikt, även om det ska vara hälsosammare de omsätta det i praktiken. I dessa avgiftningar är målet att påskynda tarmrörelser och för att försöka bli av med skadliga ämnen genom att låta dem ejakulera snabbare. Våra tarmar är dock viktiga för att de näringsämnen som vår kropp behöver tas Organ. Medvetslös tarm avgiftningar, näringsstörningar och med denna grund kan de orsaka bildandet av andra sjukdomar.

Å andra sidan tarmrengöringsapplikationer; magkramper, de kan orsaka diarré och kräkningar. Allvarligare konsekvenser är bakteriella det finns också infektion, punktering av tarmarna, njure och hjärtproblem.

Till en hälsosammare struktur i tarmarna och matsmältningssystemet balanseras med mer fibrösa livsmedel istället för avgiftningstillämpningar och Det kommer att vara mer fördelaktigt för dig att äta regelbundet.

Varför avgiftningar är skadliga och ineffektiva

I teorin låter avgiftningar ganska bra. Men här är sanningen. Vilket är helt onödigt. Eftersom vår kropp har en naturlig självrengörande Det finns en avgiftningsmekanism, och våra lever utgör grunden för den. Andra i en förändring tar vår lever bort och utsöndrar toxiner från vår kropp, Så vi får friskare organ och kroppen. Om du är så skadlig om du försöker rengöra med avgiftningar kan du du kan också orsaka skada. I stället för ett hälsosamt liv avsett på detta sätt, du kan behöva bekämpa sjukdomar.

Det finns också de som avgiftar för att gå ner i vikt. Ja, i viss utsträckning vissa typer av avgiftning kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Men med avgiftningar, en gå ner i vikt genom att äta vägbeskrivningar måste ta itu med de problem som nämns ovan Han kan släppa dig. Därför, med hjälp av en specialiserad dietist, det är mer fördelaktigt för dig att gå ner i vikt genom att äta och träna regelbundet Kommer.

Dagligen för att ha en friskare kropp Här är några användbara metoder som du kan använda:

  • Dricka mycket vatten under dagen
  • Efter en fiberrik diet
  • Hålla ytterligare sockerintag till ett minimum
  • Lägg till mer råa frukter och grönsaker till din kost
  • Undvika bearbetade och färdiga livsmedel
  • Tar gott om tid att koppla av och koppla av
  • Djupandningsövningar eller meditation

Källa: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/detox-cleanses-do-diets-work#liver-detox