Dauwzaad voordelen (Chia Seed Voordelen)

Voordat we verder gaan met de voordelen van dauwzaad, laten we dit zaad een beetje leren kennen. Chia zaden worden geproduceerd uit een salie genaamd Salvia, die groeit in Zuid-Amerika. Zaden van salie zijn verkrijgbaar onder deze naam. De voordelen van dauwzaden, die hoge voedingswaarden hebben, worden ook vaak onderzocht.

Ciya Seed voordelen en voedingswaarde

De beste op dit gebied met zijn Omega-3-waarde in chiazaadgehalte het laat voedingsstoffen achter. Zozeer zelfs dat het zaad meer Omega-3 is dan een vis heeft vetzuren. Vetzuur dauwzaad erin het neemt de eerste plaats in wanneer de voordelen worden besproken. Omdat de Omega-3 hersenen en wordt beschouwd als de belangrijkste stof die de gezondheid van het hart vormt.

Ongeveer 30 gram chiazaad is een dagelijks eiwit voldoet aan de behoeften van . Dit betekent dat het opgegeven gewicht ongeveer 4,5 gram is Eiwit. Vetzuren en naast eiwitten zijn er ook enkele aminozuren. Vooral degene die tryptofaan heet. aminozuren zijn betrokken bij de eliminatie van psychische problemen. Chia zaden dauwzaad voordelen in de vezelverhouding die erin zit tussen de twee. Het hebben van een hoge bron van vezels in voedsel is een hoge bron van voedingslijsten is de belangrijkste factor bij de binnenkomst ervan.

Andere voordelen van Chia Seed voor de menselijke gezondheid

Met de voedingsstoffen in het chiazaad, zowel fysiek als het heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid. Gehost door het zaad aminozuren reguleren bedtijden en bevorderen de geestelijke gezondheid Biedt. Aan de andere kant zijn de hoge calciumwaarden van chiazaad het wordt beschouwd als het versterken van de gezondheid van botten en tanden. Hoog cholesterolgehalte dauwzaad voordelen bij het verlagen van het niveau tussen de twee.

Het zaad is langer verzadigd dankzij het hoge vezelgehalte Het geeft je het gevoel. Om deze reden zijn dieetlijsten een onmisbare is een voedingsstof. Vooral degenen die chia willen gebruiken voor dieetonderzoek naar het gebruik van chiazaad.

Chia Seed Consumptieroutes

Chia wordt meestal rauw en puur geconsumeerd. Omdat het geen dominante smaak heeft, kan het gemakkelijk Beschikbaar. Dranken zoals salades, yoghurt, soepen en smoothies zijn een goede trekpleister voor het gebruik van chiazaad Vormt.

Het heeft een variabele fysieke eigenschap tijdens het gebruik van chia zaden. Dienovereenkomstig zwelt chia in combinatie met vloeibare dranken op en krijgt het een gelconsistentie. Deze stof, die ook zwelt en gels tijdens de spijsvertering, zorgt ervoor dat het gevoel van verzadiging langer aanhoudt.

U ook ons artikel lezen over Wat zijn de voordelen van lijnzaad.

Chiazaad op wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Chia_seed