Fördelar med daggfrö (Fördelar med Chia-utsäde)

Innan vi går vidare till fördelarna med daggfrö, låt oss lära känna detta frö lite. Chiafrön produceras av en salvia som heter Salvia, som växer i Sydamerika. Frön av vise finns under detta namn. Fördelarna med daggfrön, som har höga näringsvärden, undersöks också ofta.

Ciya Seed Fördelar och näringsinnehåll

Det bästa inom detta område med sitt Omega-3-värde i chia fröinnehåll det lämnar näringsämnen bakom sig. Så mycket att fröet är mer Omega-3 än en fisk har fettsyror. Fettsyra dagg frö i det det tar första plats när fördelarna diskuteras. Eftersom Omega-3 hjärnan och anses vara det viktigaste ämnet som utgör hjärthälsa.

Cirka 30 gram chiafrön är ett dagligt protein uppfyller behoven hos . Detta innebär att den angivna vikten är ca 4,5 gram Protein. Fettsyror och förutom protein finns det också några aminosyror. Speciellt den som heter tryptofan. aminosyror är involverade i eliminering av psykologiska problem. Chia frön daggfröfördelar i fiberförhållandet i det mellan de två. Att ha en hög fiberkälla i mat är en hög källa till kostlistor är den viktigaste faktorn i dess inträde.

Andra fördelar med Chia Seed till människors hälsa

Med näringsämnena i chiafröet, både fysiska och det har en positiv effekt på psykisk hälsa. Värd av fröet aminosyror reglerar läggdags och främjar psykisk hälsa Ger. Å andra sidan, de höga kalciumvärdena hos chiafrön det anses stärka ben och tandhälsa. Högt kolesterol fördelarna med daggfrö vid sänkning av nivån mellan de två.

Fröet är mättat längre tack vare sitt höga fiberinnehåll det får dig att känna. Av denna anledning är kostlistor en oumbärlig är ett näringsämne. Särskilt de som vill använda chia för dietforskning om användningen av chiafrön.

Förbrukningsvägar för Chia-utsäde

Chia konsumeras vanligtvis rå och ren. Eftersom det inte har en dominerande smak kan det vara lätt Tillgängliga. Drycker som sallader, yoghurt, soppor och smoothies är ett bra drag för användning av chiafrön Utgör.

Den har en variabel fysisk egenskap under användning av chiafrön. Följaktligen, i kombination med flytande drycker, sväller chia och får en gelkonsistens. Detta ämne, som också sväller och geler under matsmältningen, gör att mättnadskänslan kan vara längre.

Du kan också läsa vår artikel om "Vilka är fördelarna med linfläns".

Chia seed på wiki: https://en.wikipedia.org/wiki/Chia_seed