Vilka är chipsens skador? Är mina majschips mer skadliga än mina potatischips?

Skadorna av chips kan uppstå med biverkningar på kolesterol, blodtryck, viktökning och jämn hud. Hur ohälsosamma är chipsen och tillsatserna som ofta diskuteras i media som sur ordbok och Kvinnoklubb? Vi har svarat på alla frågor till dig, till exempel mina majschips, mina potatischips är mer skadliga, vilken typ av chips som är mest ofarligt.

Vilka är chipsens skador?

Skadorna av chips förbises ofta eftersom chips Det är ett billigt, gott och lättfint mellanmål. En handfull då och då att njuta av chips i allmän hälsa kan inte repareras hos personer som lever ett liv även om du inte orsakar någon skada, är den verkliga faran när du konsumerar chips dagligen Framväxande. Här är skadorna på marker i titlar:

Skadorna av chips som leder till överdriven viktökning

Chips riskerar ofta viktökning och fetma den är full av fetter och kalorier som kan öka. 15 till 20 bitar potatischips, ca. Den består av 10 gram fett och 154 kalorier. Denna takt är den hastighet med vilken alla hälsosamma livsmedel Det är långt, långt bortom. En studie fann att potatis stektes i olja (chips) är bland de livsmedel som är starkast kopplade till viktökning Han tog av den. Att vara överviktig eller överviktig kan orsaka diabetes, hjärtsjukdomar och vissa ökar risken för cancertyper.

Biverkningar av chips när det gäller näringsbrist

Om du regelbundet lägger till chips i dina matvanor, Du får inte så mycket näringsämnen som du behöver. Chips är vanligtvis vitaminer och mineraler är ganska svag när det gäller. Konsumera hälsosamma snacks istället för chips, hjälpa till att kompensera för eventuell brist på näring under måltider så snacks som chips med hög näringstäthet det är användbart att välja hälsosammare frukter och liknande snacks istället Hsa.

Skador på chips till högtryckspatienter

Natriumhalten i chipsen beror på din kardiovaskulära hälsa det kan påverka ditt blodtryck negativt. Högt natriumintag, ökat blodtryck orsaka hjärtsvikt, stroke, kärlproblem och njursjukdom Kan. Potatischips innehåller vanligtvis en hög mängd salt. Det är därför så många Människor konsumerar mycket mer salt än sin dagliga gräns när de äter chips. Denna situation särskilt eftersom det utgör en stor risk för patienter med högt blodtryck det kan bana väg för friska individer att ha blodtrycksproblem i framtiden.

Höjer chips kolesterol?

Frekvent konsumtion av chips är hög på grund av mängden och typen av fett kan orsaka en ökning av kolesterolnivåerna. De flesta stekta chips, de flesta farlig typ av transfetter uppstår. Dessutom väljer du stekchips fetter är mestadels mättade fetter som bidrar till högt kolesterolinnehåll Uppstår. Höga nivåer av transfetter i blodomloppet, högt LDL-kolesterol och ökad risk för kranskärlssjukdom.

Hudskador på chips

Hudskador på chips Biverkningar av andra grundläggande skador visas som . Överdriven konsumtion av chips ökar fetthalten på huden. Intag av ohälsosamma fetter gör att hudporer blir igensatta och därför leder till ökade problem som akne och akne. Det är därför huden överdrivna chips så att din allmänna hälsa inte är i fara såväl som din hälsa undvik att äta.

Skadliga livsmedelstillsatser i potatis- och majschips och Färgämnen

Ett paket potatis eller majschips bidrar med många skadliga livsmedel innehåller ämnet och färgämnet. Långsiktig konsumtion kan kan orsaka det. De flesta tillsatser som används är industrikemikalier, farliga, obevisade konstgjorda livsmedelstillsatser och färgämnen även om det kan finnas olika skador.

TBHQ: TBHQ är ett skydd och härleds från butan. Det finns många dåliga biverkningar av detta ämne med cancer som orsakar fettbaserade kemikalier som kräkningar, illamående, astma, låga östrogennivåer, rinit och hyperaktivitet. Laboratoriedjur som exponerats för TBHQ har visat sig ha en högre risk att utveckla magcancer. TBHQ är en industriell kemikalie och används i lacker, hartser, kosmetiska produkter och hudvårdsprodukter. Det används också vid produktion av explosiva föreningar.

Skador på aspartamtillsats i chips

Aspartam (E951): Konstgjord Det är ett sötningsötning och består av asparaginsyra, fenylalannin och metanol. Detta additiv dimsyn, hörselnedsättning, astma, nervledningssvikter, kan orsaka tinnitus och andningsproblem. Högt blod Aspartamnivåer kan orsaka att hjärnceller förstörs.

Tartrazin (E102): Detta ämne är ett azofärgämne och erhålls från koltjära. Värmevallningar hos barn har förknippats med allergier, astma, dimsyn, migrän, trötthet, ångest och hyperaktivitet.

Mono natriumglutomat (MSG) sidokött i chips

MSG (E621): Mononatriumglutomat eller kinesisk saltsmak är en in-increaser. Detta ämne, som kan orsaka ackumulering i levern, är orsakar smärta, illamående, kräkningar, svettning, rodnad, väsande andning och letargi.

Natriuminosinat (E631): Djur som fisk och kött Källor. Biverkningar är astma och gikt. Från animaliska produkter är inte lämplig för vegetarianer som den erhålls.

Natriumguanilat (E627): Från jäst eller fisk (sardiner) det produceras, det kan orsaka astma och gikt. Lämplig för vegetarianer Inte.

Arorubine (E122): Azor av röda färgämnen och färgämnen Han är en i sin familj. Reaktioner på E122 är förknippade med astma hos barn och är en ökning av hyperaktivitet.

Är mina majschips mer skadliga än mina potatischips?

Frågan om majschips och potatischips är mer skadlig är egentligen inte särskilt viktig eftersom det viktiga inte är vilken substans chipsen är gjorda av, utan vilka tillsatser som finns i dem och med vilka oljor de produceras. Därför är det chips som har minst tillsatser i de hälsosammaste chipsen och är beredda med friska fetter. Därför är vårt råd att läsa innehållet i paketet med chips du har fått noggrant och välja därefter, om möjligt, för att förbereda dina egna marker hemma. Om du vill kan du också kolla in fördelarna med popcorn: vitaminer, bantning och socker.

Källa 1, Resurs 2