Heeft Tea Deficile Iron? Deficineerde cafeïnehoudende dranken ijzer?

Is thee deficiel ijzer? Als je erover nadenkt, is het waarschijnlijk jezelf of een familielid van je die een gebrek aan ijzer heeft gehad. Wat is de waarheid? Drinken de cafeïnehoudende dranken die we elke dag drinken ijzer?

Enkele van de dingen die over dit onderwerp zijn gedaan in onderzoek, koffie en andere cafeïnehoudende dranken het is wetenschappelijk bewezen dat het een afname van de absorptie veroorzaakt. Dat is wat er gedaan wordt. 39% van de ijzerabsorptie in het bloed van een hamburger en een kopje koffie in de studie tijdens het verminderen; 64% ijzerabsorptie van het drinken van thee met hetzelfde voedsel is aangetoond dat het vermindert.

Het is ook noodzakelijk om toe te voegen: Hoe sterker de koffie of thee, hoe sterker de absorptiereductiesnelheid. is ontdekt.

Voorheen thee en koffie cafeïne werd beschouwd als de belangrijkste factor achter ijzertekort recentere studies hebben echter aangetoond dat dit niet helemaal waar is. Toont. Cafeïne kost ongeveer 6% van het ijzer van het eten van een maaltijd is aangesloten. Aangezien deze verhouding relatief laag is, absorptie wordt ook aanzienlijk beïnvloed door andere factoren.

Vooral gewone thee en koffie verbruik heeft ook invloed op de ijzeropslagniveaus.

Nog een grote die gemaakt is. in het onderzoek, het ijzeropslagniveau van één kopje koffie per week zorgt ervoor dat het niveau van ferritine, een eiwit dat beïnvloedt, 1% lager is Suggereert.

Andere oorzaken van ijzertekort

Zoals we hierboven vermeldde, het aandeel cafeïne alleen in ijzertekort is zeer laag. Dan is het strijkijzer. is de oorzaak van het tekort?

De belangrijkste reden is vooral thee en de belangrijkste actor van ijzertekort van polyfenolen in koffie het kan gezegd worden dat het zo is.

Deze polyfenolen, chlorogeenzuur ze bevatten. Deze stof komt het meest voor in koffie, maar ook in thee, cacao en sommige het wordt ook gevonden in planten.

Ook te vinden in thee en koffie is een van de stoffen die ijzertekort kunnen veroorzaken. Deze componenten vooral tijdens de spijsvertering door verbinding te maken met het strijkijzer, het ijzer verder te absorberen Ze zullen het moeilijker maken. Er moet echter aan worden toegevoegd dat ze effect varieert afhankelijk van de hoeveelheid polyfenolen in voedsel of drank.

Effect van voedseltypen op ijzerabsorptie

Zolang het ijzer wordt geabsorbeerd complex en beïnvloed door veel voedingsmiddelen.

Is thee deficiel ijzer? Hoewel de vraag een veelgestelde vraag is Het verrassende is echter dat het voedsel dat we eten ijzerabsorptie is. koffie heeft een belangrijker effect dan thee en cafeïnehoudende dranken.

Bepaalde voedingsmiddelen zijn ijzer terwijl het verhogen van de absorptie van sommige voedingsmiddelen door het verminderen van de absorptie van ijzer een tekort veroorzaken. Daarom verhoogt het de ijzerabsorptie het is erg belangrijk om voedsel te consumeren.

2 vormen in ijzeren voedingsmiddelen beschikbaar: Heem en niet-heemijzer

Niet-heemijzer, onstabiel, ijzer, dat in de meeste planten voorkomt en door veel voedingsmiddelen wordt aangetast Formulier. Het heeft slechts 2-20% absorptie.

Heem, in tegenstelling tot de andere vorm, vooral in vlees, gevogelte en zeevruchten, die dierlijke producten zijn wordt gevonden. De absorptie van deze vorm van ijzer ligt tussen de 15-35% en is zeer hoog. Dit de reden is dat deze vorm niet wordt beïnvloed door andere voedingsfactoren.

Dat is waarom wat er in kruidenproducten zit terwijl de absorptie van niet-heemijzer grotendeels wordt geremd door thee en koffie, blokkeren is zeer zeldzaam in heemijzer in dierlijke producten.

Als gevolg hiervan uw keuzes en de vorm van ijzer die u consumeert, de cafeïnehoudende vorm van ijzerabsorptie zal het effect ervan op dranken bepalen.

Maakt koffie en thee ijzertekort? Moeten we ons verbruik verminderen?

Thee, zoals we hierboven vermeld hebben, koffie en cafeïnehoudende dranken alleen al zijn een zeer klein deel van ijzertekort Sectie. Sommige onderzoeken hebben ook aangetoond dat thee en het consumeren van koffie is een ijzer bij een gezond persoon die geen risico loopt op ijzertekort veroorzaakt geen problemen met het tekort.

De meeste mensen eten wat ze eten ze krijgen genoeg ijzer uit dierlijk voedsel. Nette en voldoende hoeveelheid consumptie van rood vlees, gevogelte en zeevruchten veroorzaakt thee en koffie kan helpen het gebrek aan ijzerabsorptie te elimineren.

Normaal gesproken is echter ook één persoon als er een tekort is, is het waarschijnlijker dat deze persoon niet te veel cafeïnehoudende dranken consumeert Waar.

Risicogroepen bij ijzertekort vrouwen, baby's, vegetariërs en mensen met ziekten zoals inflammatoire darmziekte zijn inbegrepen. Dit is echter mensen in de groep hoeven mogelijk ook niet volledig thee en koffie te snijden. Dit in plaats daarvan kunnen ze meer aandacht besteden aan de volgende tips:

Thee en koffie tussen de maaltijden Voor

Thee en koffie drinken wacht minstens 1 uur na de maaltijd

Rood vlees, gevogelte en overzees verhogen heemijzerinname met producten

Vitamine C inname in maaltijden Verhogen

Consumeer ijzerversterkt voedsel

Is thee deficiel ijzer? Na het aanpakken van veel problemen bij het beantwoorden van de vraag, kunnen degenen die een ijzertekort hebben of in de riskante groep zitten, helpen om ijzertekort te bestrijden door aandacht te besteden aan de bovenstaande tips.

Wat zijn de voordelen van kastanjes? Ibrahim Saraçoglu, Ahmet Maranki en Suna Dumankaya…

Thee op wiki: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ay