Benefit of Broccoli Juice: Is Drinking Broccoli Water Good for Skin and Cysts?

Korist od brokule vode se postavlja sa pitanjima kao što su da li je posebno dobra za kožu i ciste. Sok od brokule sadrži zdravu hranu kao što su vitamin A, B6 i C i dosta kalija. Ali, da li prednosti ovih hranjivih tvari utiču i na pomenute situacije?

Korist brokoli vode za kožu i ciste

Posebna na korist soka od brokule za kožu i ciste raka, upale i oslobađanja, iako istraživanje nije dostupno postoje razne naučne studije o pitanjima kao što su borba protiv radikala. U svjetlu ovih studija, neko se pita da li imaju koristi od kože ili su dobri za ciste ideja se može dobiti kao odgovor na ono što se dobija. Na primjer, u nekim laboratorijskim studijama slobodni radikali, koji su izvor mnogih bolesti, u vodi brokule neutralizira antioksidanse, smanjuje upalu u tijelu, a primježeno je da se smanji stopa rasta. Izvor ovih efekata su brokoli i tvrdi se da je sok od brokule sadržan u supstanci kaempferol. Iako su ove studije dobre za ciste ili su blagotvorne za kožu iako se ne vidi kao direktna korist od soka od brokule, ove bolesti također se moze zavesti da moze biti korisno za .

Korist od brokoli soka

Korist od brokule vode je također nije ograničen. U novom eksperimentu na 960 ljudi, sok od brokule sa drugim povrćem koje sadrži antioksidanse kao što je kaempferol ispada da slijedeći dijetu može smanjiti i smanjenje mentalne snage. Stoga miješajući sok od brokule sa sličnim zelenim povrćem, pravljenje pića i pijenje ujutro je hranjivo i osnažujuće To će biti lijepa opcija za efekt.

Ostale prednosti pijenja brokoli soka

Korist od pijenja soka od brokule na redovnoj bazi nije dokazana također privlači pažnju i drugim karakteristikama. Na primjer, sok od brokule, crvena krv ćelije sadrže željezo, koje može pomoći u proizvodnji mioglobina i hemoglobina. Željezo djeluje kao transport kisika, i ćelije koje primaju dovoljno kisika i stoga, koža postaje zdravija. Također vitamin K u sok od brokule sadržaj krvi da se zgruša na zdrav način i rizik od krvarenja pomaže da se smanji, ali i rezovi na koži, omogućava da modrice i rane brže zacele.

Prednosti brokoli soka za kosti i zube

Ista količina kalcija nađena u vodi brokule više, posebno za one koji imaju problema sa laktozama koje se mogu naći u mlijeku postaje važno piće. Kalcij u brokulom soku također se može naći kod artritisa i Osteoporoza se bori protiv problema sa skeletom i održava kosti i zube zdravim koristi od ostanka.

Korist od brokule vode za kožu

Mangan u vodi brokule se proizvodi ćelijskom metabolizmom antioksidansi koji pomažu u popravljanju oštećenja uzrokovanih toksičnim nuproduktima ima koristi od aktivacije. Manganski ugljikohidrati i proteini doprinose jačanju kostiju i zaceljenja rana zdravije tijelo i stoga življa i zdravija koža pomaže ti da pobediš.

Prednosti brokoli vode za oči

Zove se lutein i zeaksantin u vodi brokule karotenoidi se pronađu, posebno da ojačaju noćni vid na prvom mjestu održava ukupnu zdravu strukturu očiju i štiti oči od infekcija, zagađivači okoliša i čini je otpornije na pretjeranu sunčevu svjetlost.

Kako pripremiti sok od brokolija

Da biste vidjeli prednosti soka od brokule, morate Veoma je važno pripremiti se. U sljedeće faze pripreme soka od brokule i strogo pridržavanje njihovih tehnika će povećati vašu korist.

  • Temeljito oprati brokulu kako bi se omogućilo da se prljavština, blato, pa čak i crvi izvuku iz ovih tamnozelenih cvjetova.
  • Ako želite okusiti čisti sok od brokule, možete dodati komade jabuke, kruške ili breskve.
  • Ako umjesto sokovnika imate mikser, brokulu isjecite na male komadiće nakon dobrog opranja. Upalite mikser i samljete brokulu dok ne bude gusta ili potpuno čista.
  • Ali ovo će biti bolje ako je moguće koristiti sokovnik umjesto miksera. Jer razbijanje povrća ili voća i uklanjanje njegovog soka dovodi do gubitka mnogih korisnih supstanci, ali uklanjanje njegovog soka drobljenjem ili stiskanje će pomoći da zadrži korisne hranjive tvari.

Konačno, možda ćete iskusiti žgaravicu kada pijete sok od brokule jer vašem probavnog sistema treba vremena da se prilagodi proizvodnji manje želučane kiseline. Srećom, kalcij u brokoliju djeluje kao prirodna antiacida za ublažavanje problema žgaravice. Prednosti jedenja brokule tokom trudnoće – Važnost brokule u trudnoći i ono povrće treba dati bebama? Možete pročitati i članke pod nazivom Baby Vegetables by Color.

Izvor 1, Resurs 2