Home Prirodna maska i recepti za njegu za crnu točku i akne

Maske za crnu točku i akne pokazuju prilično blagotvornog efekta. U današnjem članku sastavljali smo recepte i primjene prirodnih i biljnih maski lijeka koji se mogu primijeniti za čišćenje akni i crne mrlje kod kuće.

Home Maska Recepti za crnu točku i akne

Akne zbog tipa kože i rutine čišćenja mogu se vidjeti i kod muškaraca i kod žena. Posebno, postoje različiti načini da se riješite ovih malih tačaka koje kvare vanjsku sliku. Ove staze su prilično jednostavne i mogu se primijeniti pravljenjem maski kod kuće za crnu točku i akne. Međutim, prije nego što svaka maska bude napravljena, kožu treba očistiti od sve prljavštine i adekvatno vlatiti.

Prva faza čišćenja kože je uklanjanje prljavštine s lica i ostataka šminke, ako ih ima. Za to možete dobiti pomoć od kozmetičkih proizvoda pogodan za tip kože. U drugoj fazi, pore treba otvoriti uz pomoć tonika. Nakon što se završe faze čišćenja, jedan od recepata za masku treba primijeniti kod kuće za crnu točku i akne.

Home Mask Rješenje za crnu točku i problem akni

Set napravljen za crne mrlje na koži kod kuće moguće je napraviti korisne maske. Transakcija je prvenstveno sterilna primjena je jedan od prioriteta. Koža joj je crna priprema za čišćenje mjesta i iznošenje potrebnog čišćenja je predugo se vidi kao .

Radi obavljanja ovih postupaka, treba ga dobro očistiti i oprati vodom. Onda pravljenje prirodnih maski kod kuće za pripremljene crne mrlje je osigurano da se ona provodi.

Maska Recepti za crne tokice

Home-made koji omogućava uništenje crnoglavih postoji nekoliko metoda maske. Ove metode su vrlo učinkovite opaženo.

Neophodna higijenska pravila prije maski koje će se praviti vidi se kao predujam.

Maska pripremljena sa limun-sokom i jogurtom

Crno pripremljeno sa sokom od limuna i jogurtom kao vrlo uspješna metoda prirodne maske kod kuće za mrlje Istupite. Sa maskom pripremljenom mješavinom njih dvoje, izuzetno je stiče se uspješni rezultati. Dvije žlice jogurta i neke (oko odluka) limunov sok se temeljito pomiješa i nanese na lice osim oko očiju. Posebno u područjima gdje su crne glave gusta, vozi se i onda suši. Očekivao. Nakon sušenja koža se čisti tako što se kupa toplom vodom i zatim se nanese omlaživač. Ova aplikacija se koristi jednom sedmično ili do dva puta sedmično Preporučljivo je da to uradite jednom.

Karbonat pripremljena maska

Jedna od najucinkovitijih metoda prirodne maske kod kuće za crne mrlje je metoda koja se može primijeniti i kao maska i ljuštenje napravljeno karbonatom. Odluka o oku primjenjuje se na tačke gdje se crne mrlje gusto vide dodavanjem nekoliko kapi limunovog soka nekom karbonatu i na primijenjenom području se vrši lagana masaža. Zatim, čekajući pet minuta, maska na licu se čisti toplom vodom. Jednom tjedno, karbonat maska se preporučuje za crne mrlje. Dvije najucinkovitije maske napravljene kod kuće za borbu protiv crnih mrlja su sok od limuna, smjesa jogurta i karbomat, pripremljeni od smjese limunovog soka.

Double Effect Mask Recepti za akne i crnu točku

Smjesa od limuna i karbonata

Limun je dobar degreaser zahvaljujući sastojcima u njemu poznat je kao . Iz tog razloga, crna tačka i akne je najpoznatiji proizvod smjesa maske kod kuće. 1 žlica maska pripremljena dodavanjem pola limunovog soka na karbonat 15 posto minuta Čekaj. Limun rastvara ulje akumulirano u koži, dok karbonat također pori pomaže da se istovari. Oni koji žele koristiti ovu masku moći će je koristiti umjesto karbonata. može koristiti i sol u istoj mjeri.

Jogurt i ovs maska

Smjesa jogurta i ovasa nanesena na posebno osjetljivu kožu je vrsta maske. Maska, 1 žlica ovsnog brašna, sok od limuna iste veličine priprema se dodavanjem. 1 da smjesa bude pogonljiva dodaje se žličica maslinovog ulja. Maska, 20 posto minuta nakon namakanja, treba ga očistiti tako što ga oprati toplom odnosno hladnom vodom.

Glina maske

Glina se koristi kao čistač u svakom mogućem području već mnogo godina. Iz tog razloga, često se preferira i za probleme s kožom. Glina maske se pripremaju zajedno sa različitim proizvodima. Ružina voda se također kombinira sa glinom kako bi se uklonile crnoglave. U skladu s tim, ružinu vodu i octo treba dodati istom brzinom na 1 žlicu gaćica. Smjesu, koja ima konzistenciju paste, treba primijeniti na kožu dva puta dnevno.

Kako se njeћa koћe kod kuжe? Šta je njega kože i čistoća?

Prištici i crne toиke na wikiju: https://tr.wikipedia.org/wiki/Akne