X

Wat zijn de voordelen, nadelen en bijwerkingen van Bergamot?

De laatste tijd zijn er veel vragen gesteld over de voordelen en nadelen van bergamot. Bergamot, een interessante citrusplant, is niet in veel delen van de wereld bekend, maar recent onderzoek toont aan dat het een breed scala aan gezondheidsproblemen kan behandelen.

Wat is Bergamot en wat zijn de voordelen?

Bergamot is eetbaar en wordt vaak gebruikt om marmelade te maken. Het traditionele gebruik van de vrucht is echter eigenlijk gecentreerd rond de schaal. Bergamotolie, geproduceerd uit de schil van het fruit, wordt gebruikt in alles, van likeuren tot de parfumindustrie. Het heeft ook de voorkeur om Earl Grey-thee te produceren, een van de meest populaire soorten thee. Bergamot fruit en water zijn onlangs ook geëvalueerd door de medische industrie, en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Wat zijn de voordelen van bergamot?

Voordelen van bergamot fruit zijn onder andere het verbeteren van de gezondheid van de huid, het verlagen van stressniveaus, het verhogen van de mentale focus en het voorkomen van kanker.

Voordelen van Bergamot voor de huid

Bergamot helpt bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals psoriasis, vitiligo en acne. Als u wilt, u ook profiteren van ons artikel Getiteld natuurlijke masker- en verzorgingsrecepten thuis voor Black Spot en Acne.

Bergamot vermindert stress

Etherische olie afgeleid van de schaal wordt veel gebruikt om stress te verminderen en mentale alertheid te verhogen bij kankerpatiënten die bestralingstherapie ondergaan.

Bergamot kan worden gebruikt als een insecticide

Olie van bergamot heeft insecticide eigenschappen, het is een populaire behandeling voor bescherming tegen luizen en parasieten.

Voordelen van Bergamot tegen Kanker

Een studie uit 2018 wees uit dat bergamot het vermogen heeft om te voorkomen dat borstkankercellen groeien. Een soortgelijke studie heeft aangetoond dat bergamot anti-kanker voordelen heeft als het gaat om botkanker. Er is ook een verscheidenheid aan onderzoek waaruit blijkt dat bergamot veelbelovende effecten heeft op darmkanker.

Voordelen van Bergamot naar Cholesterol

Het gebruik van bergamot extract helpt bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Deze accommodatie is te danken aan de aanwezigheid van melitidine en brutieridine, die te vinden zijn in het unieke citrussap van bergamot.

Voordelen van Bergamot voor de spijsvertering

Deze krachtige natuurlijke remedie is vooral effectief in het verminderen van een opgeblazen gevoel, en het drinken van een paar slokjes bergamotsap na het diner is een vrij ontspannende spijsvertering. Bergamot thee, ook wel Earl Grey genoemd, zijn ook populaire methoden voor de behandeling van spijsverteringsproblemen.

Nadelen en bijwerkingen van Bergamot

Bergamot is niet goedgekeurd voor vrouwen tijdens zwangerschap of borstvoeding, omdat het de ontwikkeling van de baby in gevaar kan brengen. Andere bijwerkingen die kunnen optreden als gevolg van bergamot gebruik omvatten:

  • Deze vruchten, bladeren en sappen vertonen fototoxische eigenschappen, dat wil zeggen dat ze je huid bijzonder gevoelig kunnen maken voor de zon.
  • In sommige gevallen kunnen fatale problemen ook optreden bij kinderen die hoge doses bergamot consumeren.
  • Het kan interageren met veel medicijnen en lagere bloedsuikerspiegels, die niet geschikt is voor diabetici onder behandeling.
  • Opmerking: Vrouwen moeten ten minste twee weken voor de operatie stoppen met het gebruik van bergamot.
Is het lastig om Bergamot te eten tijdens de zwangerschap?

Consumptie van bergamot wordt niet aanbevolen, omdat het de ontwikkeling van de baby tijdens zwangerschap en borstvoeding kan beïnvloeden.

Bron