X

Hvad er fordelene, skaderne og bivirkningerne ved Bergamot?

En masse spørgsmål er blevet stillet for nylig om fordele og skader ved bergamot. Bergamot, en interessant citrusplante, er ikke kendt i mange dele af verden, men nyere forskning viser, at den kan behandle en bred vifte af sundhedsmæssige forhold.

Hvad er Bergamot, og hvad er dens fordele?

Bergamot er spiselig og bruges ofte til at lave marmelade. Men den traditionelle brug af frugten er faktisk centreret omkring dens skal. Bergamotolie, der er fremstillet af frugtens skræl, bruges i alt fra likør til parfumeindustrien. Det er også foretrukket at producere Earl Grey te, en af de mest populære typer af te. Bergamot frugt og vand er også blevet evalueret af den medicinske industri for nylig, og de første resultater er meget lovende.

Hvad er fordelene ved bergamot?

Fordelene ved bergamot frugt omfatter forbedring af hudens sundhed, sænke stressniveauet, øge mental fokus og forebygge kræft.

Fordele ved Bergamot til huden

Bergamot hjælper med behandling af forskellige hudlidelser som psoriasis, vitiligo og acne. Hvis du ønsker det, kan du også drage fordel af vores artikel Med titlen Natural Mask and Care Opskrifter derhjemme for Black Spot og Acne.

Bergamot reducerer stress

Æterisk olie stammer fra sin shell er meget udbredt til at reducere stress og øge mental årvågenhed hos kræftpatienter, der gennemgår strålebehandling.

Bergamot kan bruges som et insekticid

Olie fra bergamot har insekticidegenskaber, det er en populær behandling for beskyttelse mod lus og parasitter.

Fordele ved Bergamot til kræft

En undersøgelse fra 2018 viste, at bergamot har evnen til at stoppe brystkræftceller i at vokse. En lignende undersøgelse har vist, at bergamot har anti-cancer fordele, når det kommer til knoglekræft. Der er også en bred vifte af forskning, der viser, at bergamot har lovende virkninger på tyktarmskræft.

Fordele ved Bergamot til kolesterol

Brugen af bergamot ekstrakt hjælper med at reducere kolesteroltallet. Denne ejendom skyldes tilstedeværelsen af melitidin og brutieridin, som findes i den unikke citrussaft af bergamot.

Fordele ved Bergamot til fordøjelsen

Denne kraftfulde naturlige middel er især effektiv til at reducere oppustethed, og drikke et par slurke af bergamot juice efter middagen er ganske afslappende fordøjelse. Bergamot te, også kaldet Earl Grey, er også populære metoder til behandling af fordøjelsesproblemer.

Skader og bivirkninger af Bergamot

Bergamot er ikke godkendt til kvinder under graviditet eller amning, da det kan bringe barnets udvikling i fare. Andre bivirkninger, der kan opstå som følge af bergamot brug omfatter:

  • Disse frugter, blade og juice viser fototoksiske egenskaber, det vil sige, de kan gøre din hud særligt følsom over for solen.
  • I nogle tilfælde kan der også opstå dødelige problemer hos børn, der indtager høje doser bergamot.
  • Det kan interagere med mange lægemidler og lavere blodsukkerniveauer, som ikke er egnet til diabetikere under behandling.
  • Bemærk: Kvinder bør stoppe med at tage bergamot mindst to uger før operationen.
Er det ubelejligt at spise Bergamot under graviditeten?

Forbrug af bergamot anbefales ikke, da det kan påvirke barnets udvikling under graviditet og amning.

Kilde