X

Vilka är fördelarna, skadorna och biverkningarna av Bergamott?

Många frågor har ställts den senaste tiden om fördelarna och skadorna med bergamott. Bergamott, en intressant citrusväxt, är inte välkänd i många delar av världen, men ny forskning visar att den kan behandla ett brett spektrum av hälsotillstånd.

Vad är Bergamott och Vilka är dess fördelar?

Bergamott är ätbart och används ofta för att göra marmelad. Men den traditionella användningen av frukten är faktiskt centrerad kring sitt skal. Bergamottolja, producerad av fruktskalet, används i allt från likörer till parfymindustrin. Det är också att föredra att producera Earl Grey te, en av de mest populära typerna av te. Bergamott frukt och vatten har också utvärderats av den medicinska industrin nyligen, och de första resultaten är mycket lovande.

Vilka är fördelarna med bergamott?

Fördelarna med bergamottfrukt inkluderar att förbättra hudens hälsa, sänka stressnivåerna, öka det mentala fokuset och förebygga cancer.

Fördelar med Bergamott till huden

Bergamott hjälper till vid behandling av olika hudsjukdomar som psoriasis, vitiligo och akne. Om du vill kan du också dra nytta av vår artikel Med titeln Natural Mask and Care Recipes at Home for Black Spot and Acne.

Bergamott minskar stressen

Eterisk olja som härrör från dess skal används ofta för att minska stress och öka mental vakenhet hos cancerpatienter som genomgår strålbehandling.

Bergamott kan användas som insektsmedel

Olja från bergamott har insekticidegenskaper, det är en populär behandling för skydd mot löss och parasiter.

Fördelar med Bergamott till cancer

En studie från 2018 visade att bergamott har förmågan att stoppa bröstcancerceller från att växa. En liknande studie har visat att bergamott har cancer mot cancer när det gäller bencancer. Det finns också en mängd forskning som visar att bergamott har lovande effekter på tjocktarmscancer.

Fördelar med Bergamott till kolesterol

Användningen av bergamott extrakt hjälper till att minska kolesterolnivåer. Denna fastighet beror på närvaron av melitidin och brutieridin, som finns i den unika citrusjuicen i bergamott.

Fördelar med Bergamott till matsmältningen

Detta kraftfulla naturliga botemedel är särskilt effektivt för att minska uppblåsthet, och att dricka några klunkar bergamottjuice efter middagen är ganska avkopplande matsmältning. Bergamottteer, även kallade Earl Grey, är också populära metoder för behandling av matsmältningsproblem.

Skador och biverkningar av Bergamott

Bergamott är inte godkänt för kvinnor under graviditet eller amning, eftersom det kan äventyra barnets utveckling. Andra biverkningar som kan uppstå till följd av bergamottanvändning inkluderar:

  • Dessa frukter, löv och juicer visar fototoxiska egenskaper, det vill säga de kan göra din hud särskilt känslig för solen.
  • I vissa fall kan dödliga problem också uppstå hos barn som konsumerar höga doser av bergamott.
  • Det kan interagera med många droger och lägre blodsockernivåer, vilket inte är lämpligt för diabetiker under behandling.
  • Obs: Kvinnor bör sluta ta bergamott minst två veckor före operationen.
Är det obekvämt att äta Bergamott under graviditeten?

Konsumtion av bergamott rekommenderas inte, eftersom det kan påverka barnets utveckling under graviditet och amning.

Källkod