X

Quins són els beneficis, els danys i els efectes secundaris de bergamota?

Recentment s'han fet moltes preguntes sobre els beneficis i els danys de la bergamota. Bergamota, una interessant planta cítrica, no és ben coneguda en moltes parts del món, però investigacions recents demostren que pot tractar una àmplia gamma de condicions de salut.

Què és Bergamota i Quins són els seus beneficis?

La bergamota és comestible i sovint s'utilitza per fer melmelada. No obstant això, l'ús tradicional de la fruita se centra en realitat al voltant de la seva closca. L'oli de bergamota, produït a partir de la pell de la fruita, s'utilitza en tot, des de licors fins a la indústria dels perfums. També és preferit produir te Earl Grey, un dels tipus de te més populars. La fruita i l'aigua de bergamota també han estat avaluades recentment per la indústria mèdica, i els resultats inicials són molt prometedors.

Quins són els beneficis de la bergamota?

Els beneficis de la fruita de bergamota inclouen millorar la salut de la pell, reduir els nivells d'estrès, augmentar l'enfocament mental i prevenir el càncer.

Beneficis de Bergamota a la pell

Bergamota ajuda en el tractament de diversos trastorns de la pell com la psoriasi, el vitiligo i l'acne. Si ho desitgeu, també podeu beneficiar-vos del nostre article Titulat Màscara natural i receptes de cura a casa per a taca negra i acne.

Bergamota redueix l'estrès

L'oli essencial derivat de la seva closca s'utilitza àmpliament per reduir l'estrès i augmentar l'alerta mental en pacients amb càncer sotmesos a radioteràpia.

Bergamota es pot utilitzar com a insecticida

L'oli de bergamota té propietats d'insecticida, és un tractament popular per a la protecció contra polls i paràsits.

Beneficis de Bergamota contra el Càncer

Un estudi del 2018 va trobar que la bergamota té la capacitat d'evitar que les cèl·lules de càncer de mama creixin. Un estudi similar ha descobert que la bergamota té beneficis contra el càncer quan es tracta de càncer d'ossos. També hi ha una varietat d'investigacions que demostren que la bergamota té efectes prometedors sobre el càncer de còlon.

Beneficis de Bergamota al colesterol

L'ús de l'extracte de bergamota ajuda a reduir els nivells de colesterol. Aquesta propietat es deu a la presència de melitidina i brutieridina, que es troben en el suc cítric únic de la bergamota.

Beneficis de Bergamota a la Digestió

Aquest potent remei natural és especialment eficaç per reduir la floració, i beure uns glops de suc de bergamota després del sopar és una digestió bastant relaxant. Els tes de bergamota, també anomenats Earl Grey, també són mètodes populars per tractar problemes digestius.

Danys i efectes secundaris de Bergamota

Bergamota no està homologada per a dones durant l'embaràs o la lactància, ja que pot posar en perill el desenvolupament del nadó. Altres efectes secundaris que es poden produir com a conseqüència de l'ús de la bergamota són:

  • Aquestes fruites, fulles i sucs mostren propietats fototòxiques, és a dir, poden fer que la teva pell sigui especialment sensible al sol.
  • En alguns casos, també poden ocórrer problemes mortals en nens que consumeixen altes dosis de bergamota.
  • Pot interactuar amb molts fàrmacs i baixar els nivells de sucre en sang, que no és adequat per a diabètics en tractament.
  • Nota: Les dones han de deixar de prendre bergamota almenys dues setmanes abans de la cirurgia.
És inconvenient menjar bergamota durant l'embaràs?

No es recomana el consum de bergamota, ja que pot afectar el desenvolupament del nadó durant l'embaràs i la lactància.

Font