X

Får bebisar persilja? När kan bebisar äta persilja?

Frågan om barn får persilja kommer först bland mödrarna som undrar svaret. Persilja gör en tallrik vackrare och är nästan en gomrengöring, men är det säkert för spädbarn?

Får bebisar persilja?

Det kommer en tid i ditt barns liv när du kanske vill börja ge bort andra livsmedel än barnmat eller persilja annat än bröstmjölk. Naturligtvis kan du vara orolig för att ge honom rätt saker.

Persilja är säkert för spädbarn att äta, förutsatt att de börjar lära sig att äta fast mat. Detta är den ålder då ett barn börjar ta enkel mat och lära sig att tugga. När allt kommer runt är det relativt säkert och användbart att mata barn med persilja, så länge de inte är allergiska.

Du kanske är intresserad: Får bebisar russin?

Får jag ge mitt barn persilja? Svar: Ja

Vi svarade ja på frågan om barn ska matas persilja, men det beror på vissa villkor. Persilja bör inte ges före den 8: e månaden. Persilja och liknande växter kan orsaka allergiska effekter på vissa människor. Detta gäller även spädbarn.

Därför, när du matar persilja till spädbarn, bör du observera det, börja med mycket små mängder och aldrig ge några växter till barnet på ett extremt och enkel sätt. Att vara balanserad och äta i ditt beslut är ett måste för barnutveckling.

Det andra övervägandet när det gäller att mata babypersiljan är risken för att den fastnar i gommen. Därför bör persilja ges till spädbarn på ett finhackat sätt för att vara säkra.

Du kanske är intresserad: Vilka grönsaker ska barn ges?

Vilka är fördelarna med persilja för spädbarn?

Persilja har många hälsofördelar som det kan ge människokroppen, vilket också är bra för spädbarn. Även om vi vet att vår pastaplatta har en sidorätt och är ett enkelt tillägg till mat, har denna lilla växt mycket att ge. För det första är den mycket rik på antioxidanter. Den innehåller Luteolin, vilket förbättrar ämnesomsättningen i människokroppen och till och med fungerar som en antiinflammatorisk.

Persilja innehåller också C- och A-vitamin och bidrar till att öka immunsystemets styrka. Dessutom är denna växt också rik på vitamin K. Detta vitamin är särskilt bra för spädbarn, eftersom det hjälper till att stärka benen, som är viktiga under barnens utvecklingsår. Två skedar eller en portion, persiljapuré innehåller mer än 100% av barnets dagliga vitamin K-behov.

Du kanske är intresserad: Får bebisar salt?

Hur man ger persilja till spädbarn?

Det finns flera sätt att förbereda persilja för spädbarn, men det viktigaste är att se till att det rengörs noggrant först för att förhindra bakteriell infektion. Tvätta helt för att ta bort sediment, smuts och bakterier som kan sippra in i det. Ett sätt att mata ditt barn med persilja är att förbereda det rått. Persilja i rå form sägs innehålla fler antioxidanter, till skillnad från de kokta. Men även om detta är sant har rå persilja en struktur som barn kan ha svårt att äta.

Ett annat sätt att förbereda persilja är att koka det eller ånga det, så att det kan mjukas upp och göras lätt att äta. Under inga omständigheter bör du mikrovågsugn uppvärmning och matlagning när du ger mat till barnet, eftersom detta definitivt kommer att döda de flesta näringsämnena i det. Köp också om möjligt organiska ämnen istället för den vanliga persiljan du ser på marknaden. Även om de är något dyrare innehåller de mer näringsämnen och mindre skadliga ämnen.

Du kanske är intresserad: Får bebisar grön paprika?

Andra fördelar med att ge persilja till spädbarn

Persilja är känd för att innehålla vitaminer, näringsämnen och antioxidanter, samt gynna kroppen på andra sätt. Till exempel hjälper växten till att ta bort överflödiga vätskor från kroppen, så det fungerar som diuretika och förbättrar njurfunktionen. Dessutom kommer barn också att dra nytta av detta, eftersom det är känt för att hjälpa till att främja matsmältningen. Detta är mycket viktigt för spädbarn, för i denna mycket unga ålder är deras matsmältningssystem fortfarande lite känsligt.

Du kanske är intresserad: Får bebisar selleri?

Sista orden om bebisar som äter persilja

Som det kan ses är det mycket användbart att mata persiljan, som lagrar många vitaminer och mineraler i den, till spädbarn. Men som med alla livsmedel och varje växt bör man vara noga med att se till att maten som ges till spädbarn är mjuk, lätttuggbar och lätt att svälja på ett sätt som inte orsakar kvävning. Allergiska effekter av livsmedel, särskilt persilja, bör observeras och ges till barnet gradvis. En av de viktigaste faktorerna är att alla typer av mat som ges till barnet tvättas noggrant och fräscht.

Du kanske är intresserad: Får bebisar pickles?

Källkod