Är det skadligt att värma bröstmjölk i en mikrovågsugn?

Frågan om det är skadligt att värma bröstmjölk i mikrovågsugnen är bland mödrarnas underverk. För under de första månaderna av ett barns liv är bröstmjölk mycket viktigt. För arbetande mödrar eller när det inte är möjligt att mata ditt barn är det mycket användbart att lagra bröstmjölk för senare användning, vilket säkerställer att din dyrbara lilla pojke inte går miste om så många väsentliga näringsämnen.

Är det skadligt att värma bröstmjölk i en mikrovågsugn?

Även om det är absolut bra och säkert för ditt barn att lagra bröstmjölken i kylan, är barn mer vana vid att dricka varm, kroppsvarm mjölk direkt från moderns bröstkorg. Därför är det ett viktigt steg att värma bröstmjölken innan du presenterar den. I det här fallet uppstår frågan: är det skadligt att värma bröstmjölk i mikrovågsugnen? Ja, uppvärmning av bröstmjölk eller färdig mat i mikrovågsugn är skadligt. Men varför? Låt oss gå in på detaljer, om du vill.

Varför är det skadligt att värma bröstmjölk i en mikrovågsugn?

Precis som ditt lilla barn är känsligt, är maten du ger dem känslig. Uppvärmd mjölk är inte skadlig, även något uppvärmd bröstmjölk ger också olika fördelar för ditt barn. Varm mjölk är lättare att smälta än kall mjölk för sina små magar och mer näringsrik. Därför är uppvärmning av bröstmjölk ett bra alternativ. Bröstmjölk skiljer sig dock från andra mjölkar, och mer försiktighet bör tas när det gäller uppvärmning. Om du funderar på att använda en mikrovågsugn för att värma den, glöm det. Att göra detta skadar inte bara vissa väsentliga näringsämnen i mjölk, men skadar också deras sammansättning. Dessutom, eftersom värmen kanske inte försvinner jämnt i sig, kan det oavsiktligt orsaka att barnet utsätts för överdriven varm mjölk. Detsamma gäller formelmjölk. Därför är det obekvämt att använda en mikrovågsugn för att värma bröstmjölk eller mat.

Hur man värmer bröstmjölk?

Även om uppvärmning av bröstmjölk i mikrovågsugnen är ett skadligt sätt, finns det också ett bra sätt att värma mjölk eller mat på ett hälsosamt och exakt sätt. Om din mjölk just har kommit ut ur frysen kan du välja att tina den tills den når rumstemperatur. Ett annat alternativ är att värma en panna tills den är varm och värm sedan mjölken i taket i en glasflaska. På samma sätt är det ett användbart alternativ att hålla mjölkflaskan i varmt vatten. Utsätt dock inte mjölk direkt för värme. Efter uppvärmning kan du testa mjölkens temperatur genom att sätta lite på handleden innan du ger den till ditt barn. Kroppstemperatur anses vara den bästa värmen för mjölktemperatur, eftersom det inte orsakar nedbrytning av näringsämnen eller förstör dess probiotiska egenskaper. Lagrad bröstmjölk ska konsumeras inom ca 6-7 timmar, efter uppvärmning eller upptining. Om du vill kan du också läsa vår makaker med titeln Do Caffeinated Foods and Beverages Harm The Baby During Breastfeeding?

Är det skadligt att värma bröstmjölk i en mikrovågsugn?

Uppvärmning av bröstmjölk i mikrovågsugnen är mycket skadligt när det gäller förlusten av näringsvärde av mjölk. Istället bör bröstmjölk blötläggas i varmt vatten i en glasflaska och inte utsättas för direkt temperatur.

Källkod