Is het schadelijk om moedermelk in een magnetron te verwarmen?

De vraag of het verwarmen van moedermelk in de magnetron schadelijk is, is een van de wonderen van moeders. Want in de eerste maanden van het leven van een baby is moedermelk erg belangrijk. Voor werkende moeders of wanneer het niet mogelijk is om je baby te voeden, is het erg handig om moedermelk op te slaan voor later gebruik, zodat je dierbare kleine jongen niet zoveel essentiële voedingsstoffen mist.

Is het schadelijk om moedermelk in een magnetron te verwarmen?

Hoewel het absoluut goed en veilig is voor uw baby om uw moedermelk in de kou op te slaan, zijn baby's meer gewend om warme, lichaamswarme melk rechtstreeks uit de borst van de moeder te drinken. Daarom is het een belangrijke stap om de moedermelk te verwarmen voordat u deze presenteert. In dit geval rijst de vraag: is het schadelijk om moedermelk in de magnetron te verwarmen? Ja, het verwarmen van moedermelk of kant-en-klaar voedsel in een magnetron is schadelijk. Maar waarom? Laten we in details treden, als je wilt.

Waarom is het schadelijk voor het verwarmen van moedermelk in een magnetron?

Net zoals je kleine baby gevoelig is, is het voedsel dat je ze geeft gevoelig. Verwarmde melk is niet schadelijk, zelfs licht verwarmde moedermelk biedt ook verschillende voordelen voor uw baby. Warme melk is gemakkelijker te verteren dan koude melk voor hun kleine magen en voedzamer. Daarom is het verwarmen van moedermelk een goede optie. Moedermelk is echter anders dan andere melk en er moet meer zorg worden voor verwarming. Als je erover denkt om een magnetron te gebruiken om het te verwarmen, vergeet het dan. Dit beschadigt niet alleen enkele essentiële voedingsstoffen in melk, maar beschadigt ook hun samenstelling. Bovendien, omdat de hitte op zichzelf misschien niet gelijkmatig verdwijnt, kan het onbewust ervoor zorgen dat de baby wordt blootgesteld aan overmatige hete melk. Hetzelfde geldt voor formulemelk. Daarom is het lastig om een magnetron te gebruiken om moedermelk of voedsel te verwarmen.

Hoe moedermelk verwarmen?

Hoewel het verwarmen van moedermelk in de magnetron een schadelijke manier is, is er ook een goede manier om melk of voedsel op een gezonde en nauwkeurige manier te verwarmen. Als uw melk net uit de vriezer is gekomen, u ervoor kiezen om deze te ontdooien totdat deze op kamertemperatuur komt. Een andere optie is om een pan te verwarmen totdat deze warm is en vervolgens de melk aan het plafond te verwarmen in een glazen fles. Evenzo is het een nuttige optie om de melkfles in warm water te houden. Stel melk echter niet direct bloot aan warmte. Na het opwarmen u de temperatuur van de melk testen door een beetje om uw pols te doen voordat u deze aan uw baby geeft. Lichaamstemperatuur wordt beschouwd als de beste warmte voor melktemperatuur, omdat het geen afbraak van voedingsstoffen veroorzaakt of de probiotische eigenschappen vernietigt. Opgeslagen moedermelk moet binnen ongeveer 6-7 uur worden geconsumeerd, na verhitting of ontdooiing. Als je wilt, kun je ook onze makaak lezen met de titel Do Caffeinated Foods and Beverages Harm The Baby During Breastfeeding?

Is het schadelijk om moedermelk in een magnetron te verwarmen?

Het verwarmen van moedermelk in de magnetron is zeer schadelijk in termen van het verlies van voedingswaarde van melk. In plaats daarvan moet moedermelk worden gedrenkt in warm water in een glazen fles en niet worden blootgesteld aan directe temperatuur.

Bron