Ägg och olivolja Hårmask Fördelar, Recept och Tillämpning

Fördelarna med ägg och olivoljehårmasker är otroliga, i själva verket är ägg ensamma bra för håret, men att lägga till olivolja tar hårmasken till en annan nivå. De fuktgivande fördelarna med olivolja interagerar väl med äggens stärkande effekter. Olivolja gör håret mjukt, silkeslent och slät, och förhindrar också torrhet i hårbotten. En äggmask med olivolja gjord med vardagliga köksredskap kommer att göra ditt hår lika fantastiskt som du skulle göra i en dyr frisör.

Fördelar med ägg och olivolja hårmask

Fördelar med ägg- och olivoljehårmaskämnen Enligt följande:

 • Stärker hårets kropp och lägger till volym i håret.
 • Det leder till snabbare hårväxt.
 • Minskar sannolikheten för håravfall.
 • Återfuktar håret och är mjuk, gör det ljust och hälsosamt.
 • Förhindrar frakturer.
 • Lätt att forma arket Användbara.
 • Användbar för mjäll och hårbottentorrhet Kan.

Äggens roll i ägg och olivolja hårmask

Hur man gör ägg och olivolja hårmask Innan vi ser det, låt oss lära oss hur ägg hjälper hårväxt… Ägg en rik källa till protein, zink, svavel och pantotensyra, som alla perfekt för friskt, glänsande hår. Ägg också vitamin A, E, B och D är fylld med . Intressant nog främjar ägg ny hårväxt det är också en av de få livsmedel som innehåller D-vitamin, ett viktigt vitamin för .

Ägg håller också hårsäckarna friska och B-komplex, inklusive B12, vilket hjälper till att förhindra spill det är en rik källa till vitaminer. E och E, båda kraftfulla antioxidanter Vitamin A skyddar håret från fria radikaler. Dessutom fettsyror i äggulor medan du återfuktar och mjukar upp håret är proteinet i vitt hårets styrka och struktur Lägger.

Olivoljans roll i ägg- och olivoljehårmask

Ägg och olivolja är en annan komponent i hårmasken Olivolja är en mat som är lika fördelaktig för håret som ägg. Särskilt antioxidanter Värdefullt E-vitamin och A för hår i olivolja, som är rik på olivolja, är också rikligt Belägna. Olivolja till håret De viktigaste fördelarna är följande i form av ämnen:

 • Hjälper dig att bli av med slutaren Jag gör det.
 • Ljust, livfullt och starkt hår Foundation.
 • Enkel hårstyling är effektiv.
 • Utlösare för förlängning av håret och spelar en näringsrik roll.
 • Förbättrar hårhälsan.
 • Till önskad fuktnivå i håret bidrar till dess räckvidd.

Ägg och olivolja Hårmask Recept och ingredienser

Stretching ingredienser för ägg och olivolja hårmask och Med sin blandning är applikationsreceptet mycket enkelt. Några att lägga till olika typer av masker för torra, spröda eller oljiga hårtyper med substans det är också möjligt att förbättra.

Fördelar med ägg och olivolja hårmask för torrt hår

Göra ägg- och olivolja hårmask för torrt hår enkelt sätt att separera äggets, äggulans och olivoljans vita är att använda. Men extra fuktkräm som honung, avokado, yoghurt eller mandelmjölk Komponenter. Ingredienserna du behöver för detta recept är:

 • 1 msk olivolja
 • 1 äggula
 • 1/2 matsked honung
 • 1/2 mogen avokado (valfritt, för hårmjukhet)
 • 2–3 matskedar fet yoghurt * (valfritt, ger styrka och glans till håret)

Applicering av ägg- och olivoljehårmask för torrt hår

Hårmask för ägg och olivolja applicerad på torrt hår receptet för tillverkning och applicering är följande: äggula i en skål, olivolja, honung etc. från andra önskvärda valfria ingredienser på listan och noggrant Mix. Du kan också lägga till 2-3 matskedar vatten för att tunna blandningen. Om du använder en avokado, krossa / rör om ordentligt innan du lägger till.

Hur man gör ägg och olivolja hårmask för torrt hår Applicerad: Applicera masken på ditt fuktiga hår från rot till tå. Mask med motorhuv täck med en handduk och lämna i håret i 15-45 minuter och skölj sedan. Se till att du använder kallt eller varmt vatten för att hindra ägget från att laga mat i håret Göra. Schamponera sedan försiktigt och skölj igen och torka håret. Detta det kommer att räcka att applicera masken en gång i veckan eller var 15: e dag.

Ägg och olivolja hårmask för normalt och oljigt hår Fördelar

Hårmask för ägg och olivolja för normalt och oljigt hår den viktiga faktorn för att uppnå dess fördelar är äggets flöde. Du har mycket skalning om det producerar överflödigt fett, kommer äggulan att göra ditt hår fetare kan öppnas. Så använd bara tillströmningen av ägg i receptet. Äggvita, hjälper till att ta bort oönskade oljor från håret, en ren och glänsande Bild. Men om du har normalt eller blandat hår (oljiga rötter och torra tips) används flux och äggula av ett ägg tillsammans. För den här masken material du behöver:

 • 1 ägg (Endast vitt för oljigt hår, allt för blandat och normalt hår)
 • 1 msk olivolja
 • 1 matsked honung (valfritt, använd för extra fukt)
 • 1 tesked citronsaft (valfritt, hjälper till att minska oljigheten)
 • 1 matsked yoghurt (valfritt, stärker och lyser på håret)

Applicering av ägg- och olivoljehårmask för normalt och oljigt hår

Lägg alla ingredienser i en skål och blanda väl. Mix för att tunna det kan du lägga till 2-3 matskedar vatten. Oljig, normal eller blandad Hur man applicerar ägg och olivolja hårmask för att skriva hår: fukta och applicera sedan rot-till-spets-blandningen. Med en motorhuv av ditt hår täck och linda en handduk över den. Håll den i håret i 15 till 45 minuter. Sedan skölj med kallt eller svagt varmt vatten och tvätta masken. Slutligen har en liten Efter skumning och sköljning av håret med schampo slutförs applikationen.

Obs: Beroende på din hårlängd kan du göra receptet med två eller ett inre lager. Du kan också lägga till lökjuice om du förlorar mycket hår på grund av att du tappar och bryter. Är olivolja bra för håravfall om du vill? Du kan läsa om det i vår artikel Med titeln Fördelar med olivolja till hår.

Källkod