Яйца и зехтин масло маска за коса ползи, рецепта и приложение

Ползите от маските за коса с яйца и зехтин са невероятни, всъщност само яйцата са добри за коса, но добавянето на зехтин отвежда маската за коса на друго ниво. Овлажняващите ползи от зехтина взаимодействат добре с усилващите ефекти на яйцата. Зехтинът прави косата мека, копринена и гладка, а също така предотвратява сухотата на скалпа. Яйчна маска със зехтин, направена с кухненски прибори за ежедневна употреба, ще направи косата ви толкова невероятна, колкото бихте направили в скъпия фризьор.

Ползите от яйцето и зехтина маска за коса

Предимства на яйца и зехтин маска за коса вещества както следва:

 • Укрепва тялото на косата и придава обем на косата.
 • Това води до по-бърз растеж на косата.
 • Намалява вероятността от косопад.
 • Овлажнява косата и е мека, я прави ярка и здрава.
 • Предотвратява фрактури.
 • Лесно оформяне на листа Полезни.
 • Полезно за сухота на пърхот и скалп Cna.

Ролята на яйцата в маската за коса "Яйце и зехтин"

Как да си направим яйце и зехтин маска за коса Преди да го видим, нека да научим как яйцата помагат за растежа на косата… Яйца богат източник на протеини, цинк, сяра и пантотенова киселина, чудесно за здрава, блестяща коса. Яйца също витамин А, Е, B и D е изпълнен с . Интересното е, че яйцата насърчават растежа на нови косми това е и една от малкото храни, които съдържат витамин D, важен витамин за .

Яйцата също така поддържат космените фоликули здрави и B комплекс, включително B12, който помага за предотвратяване на разливане той е богат източник на витамини. E и E, и двете мощни антиоксиданти Витамин А предпазва косата от увреждания на свободните радикали. Освен това, мастни киселини в яйчни жълтъци докато овлажнява и омекотява косата, белтъкът в бяло е силата и текстурата на косата Добавя.

Ролята на зехтин в яйце и зехтин маска за коса

Яйцата и зехтинът са друг компонент на маската за коса Зехтинът е храна, която е толкова благоприятна за косата, колкото и яйцата. Особено антиоксиданти Ценните витамин Е и А за коса в зехтин, който е богат на зехтин, също е Намира. Зехтин за коса Основните предимства са следните под формата на вещества:

 • Помогнете да се отървете от затвора Ще го направя.
 • Ярка, жизнена и силна коса Фондация.
 • Лесно оформяне на косата е ефективен.
 • Тригер за удължаване на косата и играе важна роля.
 • Подобрява здравето на косата.
 • До желаното ниво на влага на косата допринася за нейния обхват.

Рецепта и съставки за маска за коса с яйца и зехтин

Разтягащи съставки за маска за коса с яйце и зехтин и С тяхната смес, рецептата за приложение е много лесна. Няколко за добавяне различни видове маски за сухи, чупливи или мазни видове коса с вещество също е възможно да се подобри.

Предимства на яйце и зехтин масло маска за суха коса

Осъществяване яйце и зехтин маска за суха коса лесен начин да се разделят на бялото яйце, яйчен жълтък и зехтин да се използва. Но допълнителен овлажнител като мед, авокадо, кисело мляко или бадемово мляко Компоненти. Съставките, от които се нуждаете за тази рецепта са:

 • 1 супена лъжица зехтин
 • 1 яйчен жълтък
 • 1/2 с.л. мед
 • 1/2 зрял авокадо (по избор, за мекота за коса)
 • 2–3 супени лъжици мазно кисело мляко * (по избор, добавя сила и блясък на косата)

Нанасяне на маска за коса с яйца и зехтин за суха коса

Яйце и зехтин маска за коса, приложена към суха коса рецептата за приготвяне и нанасяне е както следва: яйчен жълтък в купа, зехтин, мед и т.н. от други желани незадължителни съставки от списъка и Микс. Можете също така да добавите 2-3 супени лъжици вода, за да се разреди сместа. Ако използвате авокадо, разбъркайте/разбъркайте добре преди да се добави.

Как да си направим яйца и маска за коса зехтин за суха коса Приложено: Нанесете маската върху влажната коса от корен до пръсти. Маска с преден капак покрийте с кърпа и оставете в косата си за 15-45 минути, след това изплакнете. Уверете се, че използвате студена или топла вода, за да не гответе яйцето в косата си Направи. След това внимателно измийте и изплакнете отново и подсушете косата си. Този тя ще бъде достатъчно, за да се прилага маската веднъж седмично или на всеки 15 дни.

Egg и зехтин Маска за коса за нормална и мазна коса Ползи

Яйчена маска за коса с нормална и мазна коса важният фактор за постигане на ползите от него е притокът на яйцеклетката. Имаш много скалпиране. ако тя произвежда излишната мазнина, жълтъка ще направи косата ви гресер може да се отвори. Така че използвайте само притока на яйца в рецептата. Яйчен белтък, помага за премахване на нежеланите масла от косата, чиста и блестяща Изображение. Но ако имате нормална или смесена коса (мазни корени и суха жълтъка на яйцето. За тази маска материали, които ще ви трябват:

 • 1 яйце (бяло само за мазна коса, всичко за смесена и нормална коса)
 • 1 супена лъжица зехтин
 • 1 с.л. мед (по желание, използвайте за допълнителна влага)
 • 1 чаена лъжичка лимонов сок (по желание, помага за намаляване на мазността)
 • 1 супена лъжица кисело мляко (по желание, укрепва и блести върху косата)

Нанасяне на egg и маслиново масло Маска за коса за нормална и мазна коса

Сложете всички съставки в купа и разбъркайте добре. Микс за да го разредите, можете да добавите 2-3 супени лъжици вода. Мазна, нормална или смесена Как да се прилага маска за коса на яйце и зехтин за да напишете косата: навлажнете и след това нанесете корен-връх смес. С капак на косата ви завийте с кърпа над нея. Дръжте го в косата си за 15 до 45 минути. Тогава изплакнете със студена или леко топла вода и измийте маската. Накрая, малко След като разпенвате и изплакате косата си с шампоан, приложението е завършено.

Забележка: В зависимост от дължината на косата, можете да направите рецептата с два или с един вътрешен слой. Можете също така да добавите сок от лук, ако загубите много коса поради проливането и счупване. Зехтинът е добър за косопад, ако желаете? Можете да прочетете за това в статията ни озаглавени "Предимства на зехтина за косата".

Източник