Сусамът повишава ли холестерола? Предимства на сусам за холестерола harms

Въпросът дали сусамът повишава холестерола е една от въпросителни знаци в съзнанието на хора, страдащи от висок холестерол. Въпреки че сусамовите семена се използват в сладкиши и кифлички, те могат да имат и здравословни ползи за сърцето. Въпреки това, има опасения, че тя може да повиши холестерола, както и ползи.

Сусамът повишава ли холестерола?

Ползите за здравето от сусамовите семена са били около от векове въпреки това, в последно време нарастващ ефект върху холестерола дали ще покаже, че е въпрос на любопитство. Най-вече в китайската и индийската медицина тя е била използвана в някои случаи като кожни инфекции, плешивост и укрепване на здравето на зъбите.

Сусамът също има диабет, някои заболявания на червата и високи изследван е също и от гледна точка на експериментални проучвания за лечение на артериално налягане. Сусам обратно на въпроса дали повишава холестерола, някои проучвания са установили, че сусамовите семена също така спомага за намаляване на холестерола и скоростта на триглицеридите се смята, че може да направи това.

Дали сезам по-нисък холестерол?

Изследване на ефекта на сусам върху нивата на мазнини в кръвта има малко проучвания, но резултатите са смесени. Повечето от тези експерименти са високи. при хора с високи нива на холестерол или триглицериди Включва. По време на тези проучвания 25 до 50 грама сусамови семена са веднъж дневно, участниците се те са били подложени на това. Тъй като сусамът има високо съдържание на мазнини, много проучвания Сусамовите семена се предпочитат пред нормално консумираните калории. Така че не е като допълнително подкрепление, а основно. сусамова паста се използва като храна.

В някои проучвания, яденето на сусамови семена може да доведе до холестерол и триглицериди значително въздействие върху нивата. Но някои проучвания са установили, че консумацията на сусамово семе холестерол между 8% и 16%, а общият холестерол средно се Наблюдавано е, че той намалява с 8%. При някои от тези експерименти, hdl холестерол и въпреки че има лек положителен ефект по отношение на триглицеридите не е важен показател за убедителни доказателства.

Как се отразява на холестерола?

Изследвания върху понижаващите холестерола и повишаване ефекти на сусам са показали, че съдържат много съставки, които са показали, че влияят на нивата на холестерола и триглицеридите, включително; сезамин е водеща причина за алфа-линолова киселина и разтворими фибри. Както може да се види, сусамовите семена не предизвикват повишаване на холестерола в решението си, но също така могат да имат и понижаващ холестерол ефект. Въпреки това, прекалената употреба може да има вредни последици както по отношение на калории, така и странични ефекти. Ако желаете, ще се консумират ли сусамови семена по време на бременност? Можете също така да прегледате статията Озаглавена "Ползи и вреди от Сусам по време на бременност".

Източник