Дали пиенето на студена вода и студени душове вредят на бебето по време на бременност?

Повечето бременни жени са загрижени за ефектите на студена вода по време на бременност, като например дали пиенето на студена вода по време на бременност уврежда бебето. Има много слухове и легенди по тази тема, и ние сме подготвили тази статия, за да се отговори на някои от най-важните.

Дали пиенето на студена вода по време на бременност уврежда бебето?

В продължение на много поколения родителите не разбират, че пиенето на студена вода по време на бременност и дори излагането на тялото ви може да бъде вредно за бебето. Както се оказва, няма научни доказателства, че излагането на студена вода по време на бременност е вредно за майката или бебето. Всъщност, бременните жени трябва да пият много вода от нормални хора. Студената възможност за пиене по време на бременност също не е много важно. Ако искате да пиете нещо студено през лятото, тогава можете да пиете студената вода.

Що се отнася до баните, бъдещите майки се препоръчва да не се къпят прекалено горещо, душ с топла вода може да бъде от полза както за родителите, така и за бебето. Въпреки това, стриктно избягвайте да се къпите със студена вода по време на бременност, за да не уморите отслабената имунна система на организма. За да обобщим, отговорът на въпроса, който задаваме в заглавието на този раздел е "да", стига да е направено в умерени количества, можете да пиете студена вода и да вземете студен душ, при условие че не останете дълго време.

Пиене на студена вода и студени душове по време на бременност

Няма ясна информация за вредите от пиене на студена вода и душ със студена вода по време на бременност. Ето защо ние искаме да се обърнем към най-популярните слухове по тази тема. Много хора вярват, че ако бременната жена пие студена вода, бебето има по-голям шанс за развитие на пневмония, астма и много други респираторни заболявания. Това убеждение наистина няма основание, защото няма пряка връзка между червата и матката и всичко, което преминава към бебето, преминава през плацентата.

Освен това, когато водата се приближи до бебето, тя се затопля толкова, колкото телесната температура, така че няма причина да се смята, че тя може да навреди на плода. Друго нещо, което хората вярват е, че пиенето на студени напитки може да премести бебето. В някои случаи може да има въздействие върху движенията на бебето, но това не винаги се прилага. Но в важен период, като например бременност, трябва да консумирате студена вода, без да я прекалявате, забравяйки, че трябва да направите всичко по решение и балансиран начин. Ако желаете, консумация на вода по време на бременност – колко литра течности трябва да се консумират по време на бременност? можете да прочетете и статията, озаглавена .

Вредно ли е да се пие студена вода по време на бременност?

Пиенето на студена вода по време на бременност не причинява никаква вреда на майката и бебето по време на бременност, стига да не е свръхдоза и няма риск от настинка.

Вредно ли е за душ със студена вода по време на бременност?

Душенето със студена или изключително гореща вода, докато бременната не е един от най-препоръчителните методи. Най-полезният метод за къпане по време на бременност е да се душ с топла вода.

Дали пиенето на студена вода по време на бременност уврежда бебето?

Въпреки че няма окончателно становище дали пиенето на студена вода по време на бременност ще навреди на бебето, се смята, че пиенето на студена вода по време на бременност няма да навреди на бебето, освен ако не е прекали.
Дали пиенето на студена вода по време на бременност уврежда бебето? Не е ли неудобно да се къпят със студена вода по време на бременност? Какви са вредите от пиенето на студена вода, докато сте бременна?

Източник