X

Какви са ползите, Harms и странични ефекти на Бергамот?

Много въпроси наскоро бяха задавани за ползите и вредите на бергамот. Бергамот, интересен цитрусов завод, не е добре познат в много части на света, но последните изследвания показват, че може да лекува широк спектър от здравословни условия.

Какво е Бергамот и какви са неговите предимства?

Бергамот е ядлив и често се използва за набива се мармалад. Въпреки това, традиционната употреба на плодовете всъщност е центрирана около черупката си. Бергамотовото масло, произведено от кората на плода, се използва във всичко от ликьорите до парфюмната индустрия. Също така е предпочитано да се произвежда чай Ърл Грей, един от най-популярните видове чай. Плодовете и водата от бергамот също бяха оценени от медицинската индустрия наскоро, а първоначалните резултати са много обещаващи.

Какви са ползите от бергамот?

Ползите от плодовете на бергамот включват подобряване на здравето на кожата, понижаване на нивата на стрес, увеличаване на психично фокус и предотвратяване на рак.

Предимства на Бергамот за кожата

Бергамот помага при лечението на различни кожни заболявания като псориазис, витилиго и акне. Ако желаете, можете да се възползвате от нашата статия Озаглавена Natural Mask and Care Рецепти у дома за черен място и акне.

Бергамот намалява стреса

Етеричното масло, получен от черупката му, се използва широко за намаляване на стреса и повишаване на вниманието при рак пациенти, подложени на лъчетерапия.

Бергамот може да се използва като инсект

Маслото от бергамот има инсектицидни свойства, е популярно лечение за защита срещу въшки и паразити.

Ползите от Бергамот за рак

А 2018 проучване установи, че Бергамот има способността да спре рак на гърдата клетки от отглеждане. Подобно проучване е установено, че Бергамот има противораково обезщетения, когато става въпрос за рак на костите. Има и различни изследвания, показващи, че Бергамот има обещаващи ефекти върху рак на дебелото черво.

Ползите от Бергамот за холестерол

Използването на екстракт от бергамот помага за намаляване на нивата на холестерола. Този имот се дължи на наличието на мелитидин и брутиридин, които се намират в уникалния цитрусов сок от бергамот.

Предимства на Бергамот към храносмилането

Този мощен естествен лек е особено ефективен за намаляване на подуване на корема, и пиене на няколко глътки от бергамот сок след вечеря е доста релаксиращо храносмилане. Чайове бергамот, наричан още граф Грей, също са популярни методи за лечение на храносмилателни проблеми.

Вреди и странични ефекти на Бергамот

Бергамот не е одобрен за жени по време на бременност или кърмене, тъй като може да застраши развитието на бебето. Други нежелани реакции, които могат да възникнат в резултат на употребата на бергамот, включват:

  • Тези плодове, листа и сокове показват фототоксични свойства, т.е. те могат да направят кожата ви особено чувствителна към слънцето.
  • В някои случаи, фатални проблеми могат да възникнат при деца, които консумират високи дози бергамот.
  • Тя може да взаимодейства с много лекарства и понижаване на нивата на кръвната захар, която не е подходяща за диабетици под лечение.
  • Забележка: Жените трябва да спрат приема на бергамот поне две седмици преди операцията.
Не е ли неудобно да се яде Бергамот по време на бременност?

Консумацията на бергамот не се препоръчва, тъй като може да повлияе на развитието на бебето по време на бременност и кърмене.

Източник