Какви са вредите, странични ефекти и лекарства, че мащерка чай взаимодейства с?

Въпросът за това какви са вредите на мащерка чай не дойде на ум, защото това е полезно растение. Въпреки това, мащерка чай също има различни вредни странични ефекти според здравословното състояние, количество на употреба и форма. В тази статия ние специално споменахме възможните отрицателни ефекти на мащерка чай, който се използва в много области като лош дъх, колики, възпалено гърло, тонзилит и ушни инфекции.

Какви са щетите от чая от Мащема?

Вредите на мащерката зависят от няколко фактора, както споменахме във въведението. Понякога това предизвиква хронично разстройство, понякога причинява алергии, а понякога взаимодейства с използваните лекарства. Ако желаете, нека разгледаме тези вредни ефекти в заглавията.

За възможните странични ефекти на мащерка чай

Мащерка чай се счита за безопасен, когато се консумира в нормални количества. Мащерка чай не причинява никакви странични ефекти, когато се приема през устата за кратки периоди от време. Но в редки случаи може да предизвика дискомфорт в храносмилателната система, главоболие или световъртеж при някои хора. Мащерка чай, вода или масло също обикновено се счита за безвредни, когато се прилага върху кожата. При някои хора с чувствителна кожа, прилагането на мащерка масло върху кожата може да предизвика дразнене. Няма достатъчно информация да се знае дали е безопасно да се вземат мащерка масло устно във високи дози, за разлика от мащерка чай.

Може ли децата да пият чай от мащерка?

Мащерка чай се счита за безопасен, когато се консумира от деца в малки количества. Мащерката не причинява никаква вреда, когато се използва като лекарство за кратко време, но не трябва да се прекали. Няма сигурност дали други продукти, получени от мащерка вместо чай от мащерка, могат да се използват от деца.

Вредно ли е да се пие чай от мащерка по време на кърмене и бременност?

Счита се за безопасно да се консумира мащерка чай в малки количества по време на бременност и кърмене. Въпреки това, не е известно дали е безопасно да се използва мащерка чай в прекомерни количества. Избягвайте да пиете прекомерни количества чай от мащерка по време на бременност и по време на кърмене само за всеки случай.

Щети от чая от мащерка

Възможни странични ефекти и вреди на мащерка чай включват:

  • Алергия към мащерка и подобни растения: Хората, които са алергични към мащерка или други видове Lamiaceae, също могат да бъдат алергични към чай от мащерка.
  • Нарушения на кървенето: Чай от мащерка може да забави съсирването на кръвта. Пиенето на чай от мащерка може да увеличи риска от кървене, особено в големи количества.
  • При чувствителни към хормона заболявания като рак на гърдата, ендометриоза, рак на яйчниците, рак на матката или маточни фиброиди: Мащерен чай може да наруши хормоналния баланс, действайки като хормон на естроген в тялото. Ако имате хормонално заболяване, пиенето на чай от мащерка може да бъде опасно за вас. Ето защо е от съществено значение да се избягва пиенето на прекомерни количества чай от мащерка по време на бременност и кърмене.
  • Хирургия: Мащерка чай може да намали скоростта на съсирване на кръвта. Следователно има някои мнения, че това може да увеличи вероятността от кървене по време и след хирургическа интервенция. Спрете да използвате чай от мащерка поне 2 седмици преди операция по график.

Какви са вредите от чай от мащерка, които могат да възникнат в резултат на лекарствени взаимодействия?

Лекарства, които забавят съсирването на кръвта (антикоагулант / антитромбоцитни лекарства) взаимодействат с чай от мащерка. Мащерка чай може да забави съсирването на кръвта. Ето защо, консумацията на чай от мащерка заедно с лекарства, които намаляват съсирването на кръвта, представляват голям риск.

Някои лекарства, които бавно кръвосъсирването включват клоидогрел (Plavix), аспирин, ибупрофен (Адвил), диклофенак (Voltaren, Cataflam, други), Motrin, напроксен (Анапрокс, Naprosyn, други), еноксапарин (Lovenox), далтепарин (Fragmin), хепарин, варфарин (Coumadin).

Колко мащерка може да се пие на ден?

Подходящата доза чай от мащерка зависи от много заболявания като възраст, заболявания и начин на живот. По това време няма научно изследване, което да може да каже подходящото количество за чай от мащерка. Ето защо си струва да се консултирате с Вашия лекар преди да пиете чай от мащерка. Ако нямате такива съоръжения, можете да следите здравето си, като пиете не повече от две чаши чай от мащерка на ден и спрете да пиете чай от мащерка, когато видите възможни вредни ефекти. Предимства на Cemen чай, ако желаете: Какво е Cemen weed чай добър за? и ползи от чай Кимион Harms и как да се подготви чай кимион? можете да прочетете и статиите, озаглавени "

Какви са вредите и страничните ефекти на мащерка чай?

Възможните странични ефекти и вреди на чай от мащерка са както следва: – Главоболие,
– Виене на свят
, – Храносмилате
лен проблем, Хормон д
исбаланс, – Чувствителност
към кървене, – Алергия,
– Взаимодей
ствие с лекарства за разреждане на кръвта.

Източник