Какви са вредите от препечени филийки и недостатъците на яденето на изгорял хляб?

Щетите от препечени филийки не са добре познати. Много неща, не само хляб, могат да имат рак-причиняващ ефект, когато преварен или пържени. В тази статия, ние се опитахме да обобщим ситуациите, в които тост може да предизвика вредни странични ефекти и причините.

Какво е "Наздраве"?

Вкусът на леко изпечен или частично изгорен хляб е приятен за някои. Понякога търкането на закуски като масло, мед и сметана на добре препечен хляб придава вкус. Но когато някои храни, богати на въглехидрати, като хляб или картофи, се нагряват до високи температури, тя образува съединение от акриламид, за който се предполага, че причинява рак. В същото време витамините, които съществуват по време на процеса на прегряване, се изпаряват от хляба. От друга страна, gi стойността на препечените филийки е ниска, което означава, че увеличава по-равномерно кръвната захар. В това отношение тостът е по-добър от пресен хляб.

Какви са недостатъците на тост във фурната или тостера?

Както споменахме по-горе, хлябът е много функционален в много отношения, както по отношение на вкуса, така и по отношение на употребата. Понякога хлябът се пържи, за да се добавят към супите и понякога да се добави към кюфтетата. Въпреки това, повторно пържене на хляба, който вече е бил подложен на процес на готвене, до леко изгаряне ниво проправя пътя за появата на вредни съединения, които могат да причинят рак. Но колко рисковано е хляба? Ако желаете, нека разгледаме отговора на този въпрос в т. по т. заглавия:

Пресен пълнозърнено хлебче (когато не е пържен)

  • Съдържа само малко акриламид, който е основателно предизвикан от ефекта на първото готвене.
  • Пълнозърнест хляб, който никога не е бил пържен, има ефекта на бързо повишаване на кръвната захар.

Щети на леко препечен обикновен хляб

  • Сред видовете пържене, тя има поне ниво акриламид на лека препечена филийка.
  • Той има по-малко стимулиращ кръвната захар ефект от хляба, който никога не е бил изпържен.

Вредите от печения хляб, докато стане кафяв

  • Честотата на повишаване на кръвната захар е намаляла леко.
  • При такива умерено печени хлябове се получава количеството акриламид, който има опасно канцерогенен ефект.

Щетите от препечени филийки с накъсано затъмнено

Регионът с прекомерно съдържание на акриламид има много високо ниво на риск на акриламид, въпреки че препичането с изгаряния е невинно при повишаване на кръвната захар. Ето защо, тост с изгаряния върху него никога не трябва да се консумира. Тези предупреждения са не само за хляб, всички преварени храни носят един и същ риск. Ако желаете, какви са вредите от яденето на чипове по време на бременност, които говорим за какви вредни ефекти на чипове, които са пържени продукти, може да причини по време на бременност? -Можете също да прочетете статията ЗаглавиеТо ядене на чипове по време на бременност.

Неудобно ли е да ядеш тост?

Тостът е вреден поради нивото на акриламид, образуван в храненето. Повече хляб се руж или изгаряния, толкова по-акриламидът се появява. Акриламидът е един от най-важните канцерогенни съединения.

Дали яденето на изгорял хляб е вредно?

Яденето на изгорял хляб е едно от най-рисковите неща за върша. Нивото на акриламид, причиняващото рак вещество в изгорелия хляб, е най-високо. Ето защо консумирането на изгорял хляб е доста вредно.
Какви са щетите от препечения хляб? Вредно ли е да се яде изгорял хляб? Дали хлябът, изпечен във фурната или тостера, причинява рак?

Източник