X

Ползи, Щети и използване на Иланг Иланг масло

Ползите от Иланг иланг масло са били проучени доста често в последно време. Иланг иланг (Cananga odorata), от който се получава маслото, е тропически растение, роден в Югоизточна Азия. Етеричното масло се получава от жълтите цветя на растението чрез парна дестилация. Има сладък флорален мирис, който се използва широко в много козметични продукти, включително парфюми и ароматни вещества. Той обикновено използва иланг иланг етерично масло за лечение на различни заболявания като главоболие, храносмилателен стрес, подагра и дори малария. Различни проучвания също са били извършени върху ползите за здравето на това масло. Изследванията показват, че маслото може да има анти анксиолитичен, антимикробни и хипотензивни свойства. В тази статия ще разгледаме подробно.

Предимства на маслото от Иланг Иланг

Ползите от маслото от иланг иланг и болестите, за които е добре, са накратко, както следва:

 • Тя може да помогне за намаляване на тревожността.
 • Има антимикробни свойства.
 • Може да помогне за понижаване на кръвното налягане.
 • Тя може да има противовъзпалителни ефекти.
 • Може да помогне за излекуване на раната.
 • Може да действа като афродизиак.              
 • Тя може да помогне при лечението на ревматизъм и подагра.
 • Може да помогне в борбата с маларията.
 • Тя може да подобри здравето на кожата и косата.
 • Тя може да помогне отпуснете мускулите на пикочния мехур.

Ако желаете, нека детайлим ползите от иланг иланг масло и билка, които ние даваме в веществата по-горе, под заглавия.

Предимства на Иланг Иланг масло за стрес и тревожност нарушения

Едно проучване показа, че това етерично масло има успокояващо действие и помага за намаляване на тревожността и увеличаване на самочувствието. Друго проучване показва, че иланг иланг масло облекчава стреса и помага за намаляване на депресията. Иланг иланг масло също може да има ефект върху когнитивните функции. Въпреки че изследванията са ограничени, Тя е наблюдавана, че иланг иланг масло увеличава спокойствие. Въпреки това, при някои пациенти, иланг иланг масло също е установено да намали паметта.

Предимства на иланг иланг масло за кръвно налягане

Иланг иланг етерично масло, когато се абсорбира от кожата, може да помогне за понижаване на кръвното налягане. Мазнините могат да помогнат за управление на хипертония. Проучване на група от експерименти, които вдишваха сместа от Иланг иланг масло и някои други етерични масла намерени по-ниски нива на стрес и кръвното налягане. Друго проучване установи, че ароматът на иланг иланг мазнини понижава систоличното и диастоличното кръвно налягане нива.

Предимства на Иланг Иланг масло за кожата и косата

Традиционно, иланг иланг се използва за лечение на акне в грижа за кожата. Известно е, че инхибира активността на бактериите, отговорни за образуването на акне. Въпреки че научните доказателства са недостатъчни, иланг иланг масло е използвано в много козметични продукти за грижа за кожата. Маслото е често срещано вещество, което се среща в много търговски продукти за грижа за кожата и косата. Използва се в кремове, парфюми, масажни масла и овлажняващи кремове.

Твърди се, че има овлажняващ ефект върху сухата кожа и подобрява регенерацията на клетките на кожата. Маслото може да намали фините линии и бръчки. Тя може да насърчи здрави скалпа с ароматерапия. Тя може да подмладява скалпа и потенциално да намали косопада. Традиционно, масло се използва за анти-себум свойства. Въпреки това, няма проучвания, които да го доказват.

Иланг иланг масло употреби

Маслото от иланг, което има много полезни свойства, може да се използва в следните области:

 • Може да се използва като инсектицид. Можете да получите подробна информация за други растения, които могат да бъдат използвани като инсектициди в нашата статия Какви са Mosquito Репелент Растителни масла и смеси, Как да ги подготвим.
 • Тя може да бъде предпочитан като масажно масло против стареене.
 • Може да се използва за релаксираща вана.
 • Може да се използва в домашни овлажняващи кремове.
 • Може да се добави към балсамите.
 • Може да се използва като афродизиак.

Повечето етерични масла са в силно концентрирана форма. Ето защо разреждането им с масла- носители е важно преди приложение. Иланг иланговото масло обикновено се използва в ароматерапията. Ароматът му може да се вдишва и от бутилката. За да тествате алергична чувствителност, трябва да наблюдавате това масло, като го прилагате на малка площ.

Колко иланг иланг масло трябва да се използва на ден?

Няма научно ръководство за подходящата дозировка на иланг иланг масло. Това зависи от много променливи, включително възрастта на лицето и основните медицински състояния. Въпреки това, установено е, че очакваната консумация (0.0001 mg / kg / ден) за ароматиза в храните е безопасна. Но дори и това количество мазнини може да предизвика отрицателни ефекти при някои хора.

Иланг Ylanga масло harms и странични ефекти

Докато много експерти казват, това масло е нормално безопасно, някои случаи са докладвани, че иланг иланг масло може да предизвика дразнене на кожата при предмети. Иланг масло съдържа изоогенол. Това съединение се определя като контакт алерген. Това може да предизвика дразнене на кожата и контактен дерматит.

Последните думи за ползите и вредите на Иланг Янга

Етеричното масло от иланг е популярно използвано в ароматерапията поради релаксиращите и настроението си свойства. Той има антимикробни, противовъзпалителни и заздравяващи рани свойства. Традиционно, Той е бил използван за лечение на податливи на акне кожа и подобряване на качеството на косата. Използва се в продукти за грижа за кожата, парфюми, свещи и храна за нежната екзотична миризма. Въпреки това, мазнините могат да причинят алергии при някои хора. Някои вещества в Иланг иланг масло може да предизвика контактен дерматит. Не забравяйте да се консултирате с лекар преди употреба.

Често задавани въпроси за ползите и страничните ефекти на Иланг Ylanga масло

Ето някои често задавани въпроси и отговори за ползите за здравето, вредите, здравословните проблеми и употребата на иланг иланг масло, което се използва в много области от масаж до грижа за косата.

Какво масло върви добре с Иланг иланг?

Иланг иланг се смесва добре с лавандула, жасмин, роза, бергамот и плитко масла.

Как мирише Иланг иланг?

Има сладък, плодов и флорален аромат.

Как да използваме иланг иланг масло за сън?

Добавете няколко капки иланг масло към уред за приготвяне на пара, за да създадете среда, която е благоприятна за сън. Можете също така да добавите всяко друго етерично масло, което искате. Миризмата на това масло ще ви помогне да се поспите добре.

Полезен ли е иланг иланг за лечение на акне?

Да, Той е съобщено, че иланг иланг масло може да инхибира растежа на бактерии, които причиняват образуването на акне. Маслото има антимикробни свойства.

Иланг масло за пиене ли е?

Информацията за това е ограничена. Повечето етерични масла не се препоръчват за перорален прием. Въпреки това, иланг иланг е бил използван като ароматно вещество в някои храни. Консултирайте се с Вашия лекар преди да планирате да изпиете маслото.

Източник