Е детоксикация вредни или полезни? Какви са страничните ефекти на детоксикацията?

Детоксът е вреден или полезен? Детоксикацията е един от методите, използвани от тези, които искат да отслабнат, да се отърват от здравословни проблеми и да имат по-енергично тяло. Но са детоксики наистина толкова полезни, колкото се казва, или те имат вредни странични ефекти? Ако мислите за детоксикация, прочетете нашата статия първо.

Какво е детоксикация?

Днес, положителни стъпки за по-здравословен начин на живот Време е да го изхвърлим. Но само едно е да промениш здравето си. може да не е достатъчно. От вашия начин на живот до вашето хранене и пиене, за да бъде здрав трябва да прегледате много неща.

Детоксикацията, понякога наричана "почистване", е те са запазили своята популярност като здравен метод. Че сте експерт в това отношение че детоксът помага за отстраняването на токсините от Те твърдят, че те допринасят за вашата храносмилателна система. Предназначен за по-млади, по-млади да се чувстват здрави и по-енергични. Но детоксикацията има тези ефекти върху теб. или ще ви накара да бъдете извън здравето?

Можем да събираме детоксикации по принцип под три позиции:

  • С течности вместо твърда храна какво се прави
  • Естествен процес на почистване на тялото в подкрепа на
  • Регулира храносмилането и регулира червата които твърдят, че почиства

Детоксикация, отстраняване на излишните токсини от организма, храносмилане и укрепване на имунната система и реорганизация на метаболизма като инструмент за .

Детоксиране неудобно или има странични ефекти?

Целта на детоксикацията е да се свързва с тялото ни всеки ден това е да се премахнат токсините – токсини във въздуха, храна, която ядем или използваме вещества в продуктите. Това обикновено е гладуването на тялото, големи ограничаване на приема на храна, консумиране на течности вместо твърди храни или пиете тон вода, и всички тези негативни странични ефекти върху вашето здраве.

Така детоксиките ти дават здраво тяло, което ти обещават. той не може да го предостави. В действителност, детоксиките имат положително въздействие върху здравето няма почти никакви научни данни по него. От друга страна, тялото ти глад с детоксикация също има много рискове, които ще окажат отрицателно въздействие върху Движения.

Детоксикация с плодови и зеленчукови сокове

Най-голямата част от детоксиките за почистване на тялото зеленчуци и сокове се правят чрез пиене. Когато се добавя към диети, това е доста плодови и зеленчукови сокове, които могат да бъдат здравословни и питателни като детоксик може да влоши здравето ви, когато е за предпочитане. От друга страна, много хора, които вършат тази работа. компанията продава плодови и зеленчукови сокове като детоксикиращ продукт. Тези води обаче въпреки това, те са здрави, когато са прясно изцедени.

Когато използвате плодови и зеленчукови сок като детоксикираща, лишава го от много витамини и минерали, от които се нуждае. Време за детоксикация необратими здравословни проблеми може да ви накара да се сблъскате с него. Особено такива детоксики, като протеини и мазнини Тя ви кара да стоят настрана от хранителни вещества, които са основните нужди на тялото. Просто това е. не, разбира се, гладът преживя по време на детокс; ниска кръвна захар, в мозъка проблеми като мътност, намалена енергия и умора Той ще го свали.

Е черният дроб Detox вредни ли е?

Един от най-важните органи, който е детоксикиран е черният дроб. A целта на детоксикацията на черния дроб е да се прочисти тялото чрез подобряване на функцията на черния дроб Система. Този метод за детоксикация е добър за укрепване на черния дроб Може да изглежда като идея, но по същество не е.

Какво да направите за по-здравословен черен дроб трябва да се приготвя или яде сурово от всички видове зеленчуци, алкохол избягват навици като тютюнопушене, ненужни храни с бързозареждащи се влакна като нахут, боб, трябва да консумират много. Грижа за ядене по балансиран и редовен начин трябва да го покажеш. Разбира се, междувременно не трябва да забравяте да вземете достатъчно вода.

Детоксики, направени с ограничение на храната

Друга форма на детоксикация, някои храна или храна за да се отстранят токсините от тялото. е да го премахнете. Ограничете определени храни във Вашата диета или може да бъде полезно, когато се прави съзнателно. Например, глутенът е доста полезно да се отстранят хранителните вещества, които го съдържат от хранителния списък, от друга страна също така е полезно да се премахнат млечните храни, които тялото изпитва затруднения при млечните продукти обаче не са споменати тук. Например, ако не консумирате нормално мляко, ферментирали и смлени от бактерии като сирене, кисело мляко, мътеница и кефир можете да консумирате млечни продукти, което би било много полезен метод.

Но премахването на всеки нюанс от вашия списък с диета няма да бъде толкова полезно. Ще бъде особено полезно да се създаде диета списък, който ще отговори на хранителните вещества, които тялото ви ще трябва. Защото повечето хора правят грешката да се хранят по един начин, когато се нахрани. Например, консумират само храни, съдържащи протеини или след мляко диета. Тези методи са рискови приложения, които могат да имат много вредни ефекти.

Ако желаете, можете да прочетете и нашата статия за вредността на млякото канан каратай, ахмет маранки, ибрахим саракоглу.

Почистващи препарати за червата

Повечето хора се нуждаят от проблеми с храносмилателната си система. Прочистване на червата детоксикира, за да отслабнете, дори ако е да бъде по-здравословен те го изпълняват на практика. В тези детоксики, целта е да се ускори изхождането и да се опита да се отърве от вредните вещества, като им позволява да еякулира по-бързо. Въпреки това, нашите черва са важни, че хранителните вещества, които тялото ни се нуждае, са взети Органи. Несъзнателни детоксики на червата, хранителни разстройства и на тази основа те могат да причинят образуването на други заболявания.

От друга страна, чревни почистване приложения; стомашни спазми, те могат да причинят диария и повръщане. По-сериозните последици включват има също инфекция, пробиване на червата, бъбречни и сърдечни проблеми.

За по-здрава структура на червата и храносмилателната система токови храни вместо детоксикация и приложения за детоксикация и ще бъде по-полезно за вас да се яде редовно.

Защо детоксикация са вредни и неефективни

На теория, детоксиките звучат доста добре. Но ето истината. Което е напълно ненужно. Защото тялото ни има естествен самопочистващ Има механизъм за детокс, и нашите черен дроб формират основата на него. Други в промяна, черният дроб премахва и екскретираме токсините от така че ние получаваме по-здрави органи и тялото. Ако сте толкова вредни ако се опитате да почистите с детоксикация, може да причините и вреда. Вместо здравословен живот, предназначен по този начин, може да се наложи да се борите с болести.

Има и тези, които детоксикация да отслабнете. Да, до известна степен някои видове детокс може да ви помогне да отслабнете. Но с детоксикация, един намаляването на теглото чрез хранителните упътвания трябва да се справи с проблемите, посочени по-горе Той може да те пусне. Ето защо, с помощта на специалист диетолог, по-полезно е да отслабнете от ядене и упражняване редовно Ще.

Ежедневно да има по-здравословен орган Ето някои полезни методи, които можете да използвате:

  • Пиене на много вода през деня
  • След диета с високо съдържание на фибри
  • Поддържането на допълнителен прием на захар до минимум
  • Добавете още сурови плодове и зеленчуци към диетата си
  • Избягване на преработени и готови храни
  • Като достатъчно време, за да се отпуснете и да се отпуснете
  • Упражнения за дълбоко дишане или медитация

Източник: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/detox-cleanses-do-diets-work#liver-detox