Дали вредата от яденето на чесън по време на бременност причинява ли спонтанен аборт?

Въпроси като какви са вредите от яденето на чесън по време на бременност са сред въпросите, за които бъдещите майки са любопитни. Колко чесън трябва да ядете по време на бременност? Какви са ползите и страничните ефекти от храненето на чесън по време на бременност? Проучихме отговорите на въпросите за вас.

Какви са вредите от храненето на чесън по време на бременност?

Консумирането на чесън по време на бременност може да има някои странични ефекти, но яденето на чесън в решението си и по балансиран начин не вреди по време на бременност. Въпреки това, може да се появят някои неприятни последици, особено ако консумирате много чесън през втория и третия триместър на бременността. Ето защо определено трябва да се консултирате с Вашия лекар за количеството чесън, което можете да ядете по време на бременността си.

Колко чесън може да се яде по време на бременност?

Като цяло по време на бременност можете спокойно да ядете две до четири скилидки чесън всеки ден. Това означава около 600-1,200 mg чесън екстракт, 0.03-0.12 мл етерично масло чесън, 5 мл чесън. Можете също да вземете добавка хапчета, получени от 400 mg чесън екстракт не повече от три пъти на ден. Но се опитайте да не използвате изкуствени чесън хапчета и бутилирани чесън екстракти само за всеки случай.

Предимства на хранене чесън по време на бременност

Чесънът за всеки има много ползи за здравето, но тези ползи стават още по-изразени по време на бременност. Някои предимства на чесъна за нашето тяло като цяло са:

  • Чесънът намалява риска от високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане или прееклампсия е нещо, което една на всеки десет бременни жени страда от. Чрез консумиране на чесън, можете да намалите риска от високо кръвно налягане и високи нива на протеин в урината.
  • Яденето на чесън може да увеличи теглото на бебето. Изследванията показват, че ако ядете чесън, бебето ви е много по-малко вероятно да се роди под тегло или преждевременно, тъй като не съдържа чесън във вашата диета. Експериментите показват също, че чесънът екстракт стимулира растежа на плацентата клетки.
  • Чесънът има положителен ефект върху сърдечните проблеми и нивата на холестерола. Ализинът, намерен в чесън, намалява нивата на холестерола и не позволява да се покачва над нормите. Той също така действа като разредител на кръвта, който помага за предотвратяване на инсулт или инфаркт.
  • Ако ядете чесън редовно, тя може да ви предпази от някои видове рак, особено рак на дебелото черво. Храненето на лук, див лук и чесън може значително да намали риска от рак на стомаха и хранопровода, учените са потвърдили.
  • Чесънът може да стимулира имунната ви система. Известно е, че яденето на чесън може да предотврати грип, настинки и други подобни заболявания. Това е особено важно не само за здравето ви, но и за здравето на малкото бебе, което расте вътре във вас.
  • Алицин в чесън може да ви помогне да се борите с бактериални инфекции. Микроелементът, който споменахме по-рано, има противогъбични свойства на алицин.
  • Храненето чесън може да предотврати косопад. Някои бременни хора страдат от косопад по време на бременност. Ако искаш да си предпазиш косата, просто яж малко чесън.

Вреди и странични ефекти от храненето на чесън по време на бременност

Като много добри неща в живота, когато консумират прекомерно и несъзнателно, чесън има вредни странични ефекти. Както споменахме по-горе сред ползите от чесъна, чесънът може да разреди кръвта ви. В някои случаи обаче това не е добре. Друго нещо, което трябва да знаете е, че чесън добавки могат да реагират с инсулин, както и някои антикоагулант лекарства. Ако ядете твърде много чесън, вече рискувате да нарушите вашата беззащитна храносмилателна система. Това може да доведе до стомашни проблеми по време на бременност, което определено не е нещо, което искате.

Вредно ли е да се яде чесън на празен стомах по време на бременност?

Един от въпросите за консумацията на чесън по време на бременност е дали консумирането на чесън на празен стомах ще бъде вредно. Няма доказана вреда при преглъщане или ядене на чесън на празен стомах по време на бременност, стига да не е прекатена. Въпреки това, ако сте изложени на риск от диабет или кървене, ограничаване на консумацията на чесън колкото е възможно по време на бременност, или се консултирайте с вашия лекар.

Дали яденето на чесън по време на бременност причинява спонтанен аборт?

Друга обща грижа за консумацията на чесън по време на бременност е дали чесънът може да причини спонтанен аборт. Чесън всъщност може да направи това, предвид неговите възможни странични ефекти. Но за това е необходимо да се консумират доста голямо количество чесън. Следователно, би било най-логично да не се консумира повече от една или две скилидки чесън, за да има здравословна бременност. Ползи и вреди на преглъщане чесън на празен стомах и ползите и вредите от чесън: Какво е добро за яденето на чесън? можете също да прегледате статиите, озаглавени .

Дали чесънът причинява ли спонтанен аборт?

Яденето на малко количество чесън не увеличава риска от спонтанен аборт по време на бременност. Въпреки това, яденето или преглъщането на повече от 3-4 скилидки чесън на ден в прекомерни количества може да увеличи риска от спонтанен аборт.

Може ли бременни жени да поглъщат чесън на празен стомах?

Смята се, че преглъщането на чесън на празен стомах на ден няма да причини никаква вреда, при условие, че 2-3 зъба не надвишават чесъна по време на бременност. Ако обаче сте изложени на риск от кървене или диабет, може да ви е неудобно да поглъщате чесън по време на бременност.
Какви са вредите от храненето на чесън по време на бременност? Колко чесън може да се яде по време на бременност. Дали поглъщането на чесън на празен стомах, докато бременната, води до спонтанен аборт?

Източник