Γιατί η ανάκτηση ατόμων είναι θετική για τον Covid-19 ξανά;

Το ερώτημα γιατί η δοκιμή Covid-19 είναι και πάλι θετική σε όσους αναρρώνουν έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες με την είδηση εκείνων που επέστρεψαν θετικά αποτελέσματα μετά την ανάρρωση από την ασθένεια. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε πολλές χώρες, όχι μόνο στην Τουρκία, όπου οι ασθενείς έχουν δοκιμαστεί θετικά για COVID 19 μετά την πλήρη ανάρρωση από την ασθένεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς έχουν τεθεί ξανά σε καραντίνα. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Υπάρχει μια εξήγηση για την επιστήμη.

Γιατί η ανάκτηση ατόμων είναι θετική για τον Covid-19 ξανά;

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ασθενείς που αναρρώνουν κλινικά θα πρέπει να ελέγχονται δύο φορές για κορωνοϊό. Η έκθεση ενός ατόμου σε έναν νέο τύπο κορωνοϊού μπορεί να ανιχνευθεί με δύο μεθόδους – με τη δοκιμή της παρουσίας του ιού στο σώμα ή με την παρουσία αντισωμάτων που απελευθερώνονται από το σώμα μας για την καταπολέμηση του ιού. Η δεύτερη δοκιμή ονομάζεται επίσης γρήγορη ή ορολογική δοκιμή. Χρησιμοποιείται μόνο μία εβδομάδα μετά τη μόλυνση ενός ατόμου από τον ιό. Αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα για να παράγει αντισώματα που αργότερα εμφανίζονται στα δείγματα αίματος.

Ως εκ τούτου, εάν ένα άτομο υποβληθεί σε δοκιμή αντισωμάτων οποιαδήποτε στιγμή πριν από την περίοδο επώασης, τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πιθανό να είναι αρνητικά. Οι ορολογικές εξετάσεις είναι χρήσιμες για τη διεξαγωγή δοκιμών σε μεγάλη κλίμακα και την αξιολόγηση της εξάπλωσης της νόσου σε ένα σύμπλεγμα ή μια κοινότητα. Τα αποτελέσματα είναι χρήσιμα για το σχεδιασμό μοντέλων για την αξιολόγηση της τροχιάς του πολλαπλασιασμού.

Γιατί ορισμένοι ασθενείς είναι θετικοί για covid-19 και πάλι μετά την επιβίωση από την ασθένεια;

Αν υπάρχει ένας νεκρός ιός στο συλλεγόμενο δείγμα, θα μπορούσε να είναι αυτός. Ο παθογόνος παράγοντας δεν μπορεί να καλλιεργηθεί εντός των εργαστηρίων, αλλά η δοκιμή μπορεί να δείξει την παρουσία του στη ράβδο που συλλέγεται για εξέταση. Ως εκ τούτου, ο ασθενής μπορεί να δώσει μια αρνητική δοκιμή κατά τη δεύτερη εβδομάδα της νόσου και στη συνέχεια να δώσει μια θετική δοκιμή και πάλι.

Δοκιμή RT-PCR

Ο ΠΟΥ, από την άλλη πλευρά, συνιστά την αλυσιδωτή αντίδραση αντίστροφης μεταγραφής-πολυμεράσης (RT-PCR), την πιο συχνά χρησιμοποιούμενη δοκιμή επαληθευτή για τον εντοπισμό περιπτώσεων COVID-19. Αυτή η δοκιμή διαβάζει την παρουσία του RNA στα πτύεα ή τα επιχρίσματα που λαμβάνονται από τη μύτη, το λαιμό ή το κατώτερο αναπνευστικό όργανο για να καθορίσει εάν ένας ασθενής είναι φορέας. Το RT-PCR είναι μια πιο ακριβής δοκιμή, καθώς κατά την ανίχνευση του ιού, το νουκλεϊκό οξύ ενισχύεται πολλές φορές για την ανίχνευση της παρουσίας μικροβίων. Η ανίχνευση εντός της πρώτης εβδομάδας γίνεται καλύτερα με τη χρήση δοκιμών RT-PCR. Ωστόσο, μερικές φορές, αυτή η δοκιμή ενδέχεται να μην ανιχνεύσει την παρουσία του ιού. Η δοκιμή RT-PCR μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα για τρεις στους 10 ασθενείς. Τι είναι καλό για τον κοροναϊό, αν το επιθυμείτε; Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο Φάρμακα για covid-19 στο σπίτι, Φυσική φυτική θεραπεία.

Πηγή