Το σουσάμι αυξάνει τη χοληστερόλη; Τα οφέλη του σουσαμιού στη χοληστερόλη βλάπτουν

Το ερώτημα αν το σουσάμι αυξάνει τη χοληστερόλη είναι ένα από τα ερωτηματικά στο μυαλό των ανθρώπων που πάσχουν από υψηλή χοληστερόλη. Αν και οι σπόροι σουσαμιού χρησιμοποιούνται σε αρτοσκευάσματα και ψωμάκια, μπορούν επίσης να έχουν υγιή οφέλη για την καρδιά. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη καθώς και τα οφέλη.

Το σουσάμι αυξάνει τη χοληστερόλη;

Τα οφέλη για την υγεία των σπόρων σουσαμιού υπάρχουν εδώ και αιώνες ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μια αυξανόμενη επίδραση στη χοληστερόλη αν θα δείξει ότι ήταν επίσης θέμα περιέργειας. Κυρίως στην κινεζική και ινδική ιατρική έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπως δερματικές λοιμώξεις, φαλάκρα και ενίσχυση της οδοντικής υγείας.

Το σουσάμι έχει επίσης διαβήτη, ορισμένες ασθένειες του εντέρου και έχει επίσης μελετηθεί από την άποψη των πειραματικών μελετών στη θεραπεία της αρτηριακής πίεσης. Σουσάμι σε αντίθεση με το ερώτημα αν αυξάνει τη χοληστερόλη, ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι σπόροι σουσαμιού βοηθά επίσης στη μείωση των ποσοστών χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων πιστεύεται ότι είναι σε θέση να το πράξει.

Το σουσάμι μειώνει τη χοληστερόλη;

Εξέταση της επίδρασης των σπόρων σουσαμιού στα επίπεδα λίπους στο αίμα υπάρχουν λίγες μελέτες, αλλά τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα. Τα περισσότερα από αυτά τα πειράματα είναι υψηλά. άτομα με υψηλά ποσοστά χοληστερόλης ή τριγλυκεριδίων Περιλαμβάνει. Κατά τη διάρκεια αυτών των μελετών, 25 έως 50 γραμμάρια σουσαμιού κονιοποιούνται μία φορά την ημέρα, τα υποκείμενα έχουν υποβληθεί σε αυτό. Δεδομένου ότι το σουσάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πολλές μελέτες Οι σπόροι σουσαμιού προτιμώνται από τις θερμίδες που καταναλώνονται συνήθως. Έτσι δεν είναι ως πρόσθετη ενίσχυση, είναι μια βασική. η πάστα σουσαμιού χρησιμοποιείται ως τροφή.

Σε ορισμένες μελέτες, η κατανάλωση σουσαμιού μπορεί να προκαλέσει χοληστερόλη και τριγλυκερίδια δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα. Αλλά μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση σουσαμιού σε καθημερινή βάση χοληστερόλη μεταξύ 8% και 16%, και συνολικά ποσοστά χοληστερόλης κατά μέσο όρο Έχει παρατηρηθεί ότι μειώνεται κατά 8%. Σε ορισμένα από αυτά τα πειράματα, η hdl χοληστερόλη και η αν και υπάρχει ελαφρά θετική επίδραση όσον αφορά τα τριγλυκερίδια δεν υπήρξε σημαντικός δείκτης αποδεικτικών στοιχείων.

Πώς επηρεάζει το σουσάμι τη χοληστερόλη σας;

Μελέτες σχετικά με τη μείωση της χοληστερόλης και την αύξηση των επιδράσεων του σουσαμιού έχουν δείξει ότι περιέχουν πολλά συστατικά που έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, συμπεριλαμβανομένων; η σεσαμίνη είναι η κύρια αιτία του άλφα-λινολεϊκού οξέος και των διαλυτών ινών. Όπως μπορεί να δει κανείς, οι σπόροι σουσαμιού δεν προκαλούν αύξηση της χοληστερόλης στην απόφασή τους, αλλά μπορούν επίσης να έχουν αποτέλεσμα μείωσης της χοληστερόλης. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες τόσο όσον αφορά τις θερμίδες όσο και τις παρενέργειες. Εάν επιθυμείτε, θα καταναλωθούν οι σπόροι σουσαμιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μπορείτε επίσης να αναθεωρήσετε το άρθρο Με τίτλο Οφέλη και βλάβες του σουσαμιού κατά την εγκυμοσύνη.

Πηγή