X

Τα μωρά παίρνουν μαϊντανό; Πότε μπορούν τα μωρά να φάνε μαϊντανό;

Το ερώτημα αν τα μωρά λαμβάνουν μαϊντανό έρχεται πρώτο μεταξύ των μητέρων που αναρωτιούνται την απάντηση. Ο μαϊντανός κάνει ένα πιάτο πιο όμορφο και είναι σχεδόν καθαριστικό ουρανίσκου, αλλά είναι ασφαλές για μωρά;

Τα μωρά παίρνουν μαϊντανό;

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του μωρού σας όταν μπορεί να θέλετε να αρχίσετε να δίνετε μακριά τα τρόφιμα εκτός από τις παιδικές τροφές ή το μαϊντανό εκτός από το μητρικό γάλα. Φυσικά, μπορεί να ανησυχείς μήπως του δώσεις τα σωστά πράγματα.

Ο μαϊντανός είναι ασφαλής για τα μωρά να τρώνε, υπό την προϋπόθεση ότι αρχίζουν να μαθαίνουν να τρώνε στερεά τρόφιμα. Αυτή είναι η ηλικία στην οποία ένα μωρό αρχίζει να παίρνει απλό φαγητό και να μαθαίνει να μασάει. Μετά από όλα, είναι σχετικά ασφαλές και χρήσιμο να ταΐζετε τα μωρά με μαϊντανό, αρκεί να μην είναι αλλεργικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μωρά λαμβάνουν σταφίδες;

Μπορώ να δώσω στο μωρό μου μαϊντανό; Απάντηση: Ναι

Απαντήσαμε ναι στο ερώτημα αν τα μωρά πρέπει να τρέφονται με μαϊντανό, αλλά αυτό εξαρτάται από ορισμένες συνθήκες. Ο μαϊντανός δεν πρέπει να χορηγείται πριν από τον 8ο μήνα. Ο μαϊντανός και παρόμοια φυτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές επιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Αυτό ισχύει και για τα μωρά.

Ως εκ τούτου, όταν ταΐζετε μαϊντανό σε μωρά, θα πρέπει να το παρατηρήσετε, ξεκινώντας με πολύ μικρές ποσότητες, και ποτέ να μην δώσετε φυτά στο μωρό με ακραίο και μονόδρομο τρόπο. Όντας ισορροπημένος και τρώγοντας στην απόφασή σας είναι ένας μούστε για την ανάπτυξη μωρών.

Η άλλη σκέψη όταν πρόκειται για τη σίτιση του μαϊντανού είναι ο κίνδυνος να κολλήσει στον ουρανίσκο. Ως εκ τούτου, ο μαϊντανός πρέπει να χορηγείται στα μωρά με ψιλοκομμένο τρόπο, ώστε να είναι ασφαλής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Ποια λαχανικά πρέπει να δοθούν στα μωρά;

Ποια είναι τα οφέλη του μαϊντανού για τα μωρά;

Ο μαϊντανός έχει πολλά οφέλη για την υγεία που μπορεί να προσφέρει στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι επίσης καλό για τα μωρά. Αν και γνωρίζουμε ότι το πιάτο ζυμαρικών μας έχει ένα πλευρικό πιάτο και είναι μια απλή προσθήκη στα τρόφιμα, αυτό το μικρό φυτό έχει πολλά να προσφέρει. Πρώτον, είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Περιέχει λουτεολίνη, η οποία βελτιώνει το μεταβολισμό στο ανθρώπινο σώμα και μάλιστα δρα ως αντιφλεγμονώδες.

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης βιταμίνη C και A και βοηθά στην αύξηση της δύναμης του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, αυτό το φυτό είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Κ. Αυτή η βιταμίνη είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τα μωρά, καθώς βοηθά στην ενίσχυση των οστών, τα οποία είναι σημαντικά στα αναπτυξιακά χρόνια των παιδιών. Δύο κουταλιές ή μία μερίδα, ο πουρές μαϊντανού περιέχει περισσότερο από το 100% των καθημερινών αναγκών βιταμίνης Κ του μωρού.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μωρά λαμβάνουν αλάτι;

Πώς να δώσετε μαϊντανό στα μωρά;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την προετοιμασία μαϊντανού για μωρά, αλλά το πιο σημαντικό μέρος είναι να διασφαλιστεί ότι καθαρίζεται καλά πρώτα για την πρόληψη βακτηριακής λοίμωξης. Πλύνετε εντελώς για να αφαιρέσετε τα ιζήματα, τη βρωμιά και τα βακτήρια που μπορεί να διαρρεύσουν σε αυτό. Ένας τρόπος για να ταΐσετε το μωρό σας με μαϊντανό είναι να το προετοιμάσετε ωμό. Ο μαϊντανός σε ακατέργαστη μορφή λέγεται ότι περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά, σε αντίθεση με αυτά που μαγειρεύονται. Ωστόσο, αν και αυτό είναι αλήθεια, ο ακατέργαστος μαϊντανός έχει μια δομή που τα μωρά μπορεί να έχουν δυσκολία στο φαγητό.

Ένας άλλος τρόπος για να προετοιμάσετε μαϊντανό είναι να το βράσετε ή να το βράσετε στον ατμό, έτσι ώστε να μπορεί να μαλακώσει και να γίνει εύκολο να φάει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θερμαίνετε και να μαγειρεύετε με φούρνο μικροκυμάτων όταν δίνετε φαγητό στο μωρό, καθώς αυτό σίγουρα θα σκοτώσει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά σε αυτό. Επίσης, αν είναι δυνατόν, αγοράστε βιολογικά αντί για το συνηθισμένο μαϊντανό που βλέπετε στην αγορά. Αν και είναι ελαφρώς πιο ακριβά, περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και λιγότερο επιβλαβείς ουσίες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μωρά λαμβάνουν πράσινες πιπεριές;

Άλλα οφέλη από τη χορήγηση μαϊντανού στα μωρά

Ο μαϊντανός είναι γνωστό ότι περιέχει βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, καθώς και ωφελεί το σώμα με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, το φυτό βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας υγρών από το σώμα, έτσι λειτουργεί ως διουρητικό και βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών. Επιπλέον, τα μωρά θα επωφεληθούν επίσης από αυτό, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθούν στην προώθηση της πέψης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα μωρά, επειδή σε αυτή την πολύ νεαρή ηλικία, το πεπτικό τους σύστημα εξακολουθεί να είναι λίγο ευαίσθητο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μωρά λαμβάνουν σέλινο;

Τελευταίες λέξεις για τα μωρά που τρώνε μαϊντανό

Όπως μπορεί να δει κανείς, είναι πολύ χρήσιμο να τροφοδοτηθεί ο μαϊντανός, ο οποίος αποθηκεύει πολλές βιταμίνες και μέταλλα σε αυτό, στα μωρά. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε τροφή και κάθε φυτό, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε τα τρόφιμα που δίνονται στα μωρά να είναι μαλακά, εύκολα μασώμενα και εύκολα να καταπιούν με τρόπο που δεν προκαλεί ασφυξία. Οι αλλεργικές επιδράσεις των τροφίμων, ειδικά του μαϊντανού, πρέπει να παρατηρούνται και να χορηγούνται στο μωρό σταδιακά. Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι ότι όλα τα είδη φαγητού που δίνονται στο μωρό πλένονται καλά και είναι φρέσκα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μωρά λαμβάνουν πίκλες;

Πηγή