Τι είναι τα φαρμακευτικά βότανα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες; Λεβάντα στο Ποτ, Ρόζμαρι…

Τα φαρμακευτικά βότανα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ξεχωρίζουν τόσο ως πηγή ψυχαγωγίας όσο και ως θεραπείας στη χώρα μας όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Η κηπουρική είναι επίσης ένα χαλαρωτικό χόμπι που μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε όλο το χρόνο, ανάλογα με την τοποθεσία σας. Για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν κηπουρική έξω, έχουμε συντάξει για εσάς τα φαρμακευτικά βότανα και τα οφέλη που μπορούν να καλλιεργηθούν στο σπίτι.

Τι είναι τα φαρμακευτικά βότανα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες;

Τα φαρμακευτικά βότανα και τα βότανα είναι φυτά που καλλιεργούνται για την υποστήριξη συγκεκριμένων παθήσεων και συμπτωμάτων. Παρακάτω θα είστε σε θέση να βρείτε φαρμακευτικά φυτά που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν σε γλάστρες με τα οφέλη τους με τη μορφή κεφαλών:

Η λεβάντα αναπτύσσεται σε γλάστρες;

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά πράγματα, αλλά προτιμάται κυρίως για άγχος και άγχος. Έχει όχι μόνο οφέλη που ενισχύουν τη διάθεση, αλλά και ένα άρωμα που ζεσταίνει την καρδιά και μια όμορφη εμφάνιση σε σκούρο μοβ χρώμα. Παραδοσιακά, η λεβάντα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χαλάρωσης και της μόλυνσης, των εγκαυμάτων και των δαγκωμάτων. Ωστόσο, τα διαθέσιμα στοιχεία έχουν δείξει ότι το λάδι λεβάντας έχει σταθεροποιητικές, καταπραϋντικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καλλιεργήσετε λεβάντα σε γλάστρες:

 • Η άνοιξη είναι ιδανική για φύτευση λεβάντας. Ωστόσο, η λεβάντα μπορεί να φυτευτεί την εποχή του φθινοπώρου.
 • Το εξαιρετικά υγρό και υγρό περιβάλλον δεν του αρέσει η λεβάντα. Νερό μία έως δύο φορές την εβδομάδα αφού τα φυτά αρχίσουν να ανεβαίνουν πάνω από το έδαφος.
 • Εάν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε τη λεβάντα σας σε εσωτερικούς χώρους, κρατήστε την κοντά με παράθυρα που παίρνουν μια καλή ποσότητα φωτός.
 • Αφού η λεβάντα ανθίσει περίπου το 50% των μπουμπουκιών λουλουδιών, ήρθε η ώρα να κόψετε τους μίσχους.

Τώρα που έχετε φρέσκια λεβάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα μπουμπούκια για τις ιατρικές σας ανάγκες που σχετίζονται με το άγχος ή τη διάθεση:

 • Για μια χαλαρωτική αρωματική εμπειρία, μπορείτε να προσθέσετε τα φρέσκα μπουμπούκια σας σε ένα ζεστό μπάνιο ή να τυλίξετε τους μίσχους λεβάντας και να τοποθετήσετε φρέσκα τσαμπιά γύρω από το σπίτι.
 • Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τσαμπιά φρέσκιας λεβάντας ανάποδα και να τα στεγνώσετε για να φτιάξετε τσάι.
 • Αποξηραμένα (ακόμη και φρέσκα) σακουλάκια λεβάντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν γύρω από το σπίτι και στο υπνοδωμάτιό σας.
 • Για καλύτερο ύπνο, μπορείτε να βάλετε την σπιτική τσάντα λεβάντας στο μαξιλάρι ή το κρεβάτι σας.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα αποξηραμένα μπουμπούκια λεβάντας για να παρασκευάσετε ένα χαλαρό τσάι που ηρεμεί το σώμα.

Φαρμακευτικά Βότανα σε γλάστρα: Μέντα

Η μέντα είναι ένα αναζωογονητικό φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το σώμα, να το αναβιώσει και να απωθήσει τα έντομα. Η μέντα χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση των στομαχικών προβλημάτων και του αερίου, την ηρεμία του μυαλού και τον ύπνο. Το φυτό μέντας είναι εύκολο να αναπτυχθεί και το άρωμά του είναι ένα ανθεκτικό, ασαφές φυτό που θα σας ξυπνήσει. Αυτό το φωτεινό πράσινο φυτό είναι νόστιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια, σαλάτες και πιάτα λαχανικών.

Για να καλλιεργήσετε με επιτυχία μέντα σε μια κατσαρόλα στο σπίτι, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

 • Η μέντα δεν αναπτύσσεται εύκολα από σπόρους, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε φυτά μέντας για αρχή.
 • Εάν φυτεύετε μέντα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, φροντίστε να προστατεύσετε το φυτό σας σε κρύα κλίματα.
 • Η μέντα αναπτύσσεται καλύτερα στο έδαφος, το οποίο έχει καλή αποστράγγιση και είναι λίγο mompy.
 • Η μέντα μεγαλώνει και εξαπλώνεται με την πάροδο του χρόνου, οπότε προσέξτε να μην πάρετε πάρα πολλά φυτά μέντας αν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολύ μέντα.
 • Όταν μεγαλώσουν τα φύλλα δυόσμου, μαδήστε μερικά και χρησιμοποιήστε τα καθαρίζοντάς τα καλά.

Εδώ είναι μερικές χρήσεις του νομισματοκοπείου:

 • Μετά από εντατική εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα μέντας για ένα αναζωογονητικό λουτρό.
 • Αν κόψετε τα φύλλα μέντας και τα ανακατέψετε με καρύδια μαγισσών, μπορείτε να πάρετε μια κρέμα τεντώματος του δέρματος.
 • Εάν αντιμετωπίζετε πεπτική δυσφορία, βράστε τα φύλλα μέντας σας σε νερό και κάντε ένα τσάι.
 • Σύμφωνα με μελέτες, η μέντα μπορεί να ανακουφίσει την ταλαιπωρία του στομάχου, ώστε να μπορείτε να πίνετε τσάι μέντας μετά από ένα γεύμα για πεπτική υποστήριξη.
 • Ακόμα καλύτερα, αν υπάρχει τώρα τσάι μέντας, αποθηκεύστε το στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε το ηλιακό έγκαυμα.

Η Ρόζμαρι μεγαλώνει σε γλάστρες;

Το δεντρολίβανο είναι μια ασφαλής επιλογή για νέους καλλιεργητές φυτών. Ταυτόχρονα έχει μοναδική γεύση και οσμή, η οποία είναι σχεδόν γλυκιά και αλμυρή. Το δεντρολίβανο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μαγειρικά φυτά στον κόσμο, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ιατρικά για τις αντιβακτηριδιακές, αντιδιαβητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Ωστόσο, το δεντρολίβανο επαινείται συνηθέστερα για τη θετική επίδρασή του στον εγκέφαλο. Το δεντρολίβανο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει το άγχος και βελτιώνει τον ύπνο όταν λαμβάνεται από το στόμα. Ακόμη και όταν εισπνέεται, το δεντρολίβανο έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει τη μνήμη.

Το δεντρολίβανο μεγαλώνει εύκολα αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές:

 • Για να αποφύγετε τον κορεσμό του νερού και να προωθήσετε την ανάπτυξη, μπορείτε να βλαστήσετε σπόρους δεντρολίβανου σε εδάφη που δεν συσσωρεύουν νερό.
 • Το δεντρολίβανο μεγαλώνει καλύτερα σε ηλιόλουστα μέρη.
 • Το δεντρολίβανο μπορεί να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί σε μια ευρεία περιοχή, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα.
 • Ποτίζετε το δεντρολίβανο σας ελαφρά και ομοιόμορφα και κλαδεύετε συχνά.
 • Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο το χειμώνα, κρατήστε το φυτό σε μια κλειστή περιοχή κοντά σε μια καλή πηγή φωτός.
 • Όταν είστε έτοιμοι για συγκομιδή, κόψτε τους μίσχους και χρησιμοποιήστε τους αμέσως ή αφήστε τους να στεγνώσουν.

Χρησιμοποιήστε δεντρολίβανο με τους ακόλουθους τρόπους:

Προσθέστε τα κλωναράκια δεντρολίβανου σε μια κατσαρόλα και βράστε για ένα νόστιμο τσάι. Η κατανάλωση 1 φλιτζανιού τσαγιού δεντρολίβανου στην αρχή της φήμης σας θα σας κρατήσει ζωντανούς και σε φόρμα. Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα οφέλη εισπνέοντας τη μυρωδιά του δεντρολίβανου τοποθετώντας φρέσκες δέσμες γύρω από το σπίτι σας.

Φαρμακευτικά βότανα σε γλάστρα Τελευταία λέξη

Εάν είστε έτοιμοι να καλλιεργήσετε φαρμακευτικά βότανα σε γλάστρες, ξεκινήστε με μερικές μικρές γλάστρες χωρίς βιασύνη. Θα είναι ευκολότερο και αβίαστο να αναπτυχθούν φυτά στην κατσαρόλα την άνοιξη και το καλοκαίρι, ειδικά καθώς η θερμοκρασία του αέρα ανεβαίνει και ο ήλιος μένει έξω περισσότερο. Μην ξεχάσετε να πάρετε αυτά τα φαρμακευτικά βότανα, τα οποία μπορείτε να μεγαλώσετε στο μπαλκόνι σας μπροστά από το γυαλί την άνοιξη και το καλοκαίρι, σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος στο σπίτι όταν ο καιρός αρχίζει να ψύχεται. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας Τι είναι τα απωθητικά λαχανικά και τα μείγματα κουνουπιών, Πώς να τα προετοιμάσετε.

Ποια φαρμακευτικά φυτά αναπτύσσονται σε γλάστρες;

Μερικά από τα φαρμακευτικά βότανα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ε
ίναι:- Λεβάν
τα,- Βασιλικός
,- Μέντα,
– Δεντρολίβανο…

Πηγή