Η κατανάλωση κρύου νερού και κρύων ντους βλάπτει το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες ανησυχούν για τις επιπτώσεις του κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως εάν η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει το μωρό. Υπάρχουν πολλές φήμες και θρύλοι σχετικά με αυτό το θέμα και έχουμε ετοιμάσει αυτό το άρθρο για να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά.

Η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει το μωρό;

Για πολλές γενιές, είναι παρεξηγημένο μεταξύ των γονέων να σκεφτούν ότι η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ακόμη και η έκθεση του σώματός σας σε αυτό μπορεί να είναι επιβλαβής για το μωρό. Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι η έκθεση σε κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επιβλαβής για τη μητέρα ή το μωρό. Πράγματι, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να πίνουν πολύ νερό από φυσιολογικούς ανθρώπους. Η κρύα δυνατότητα του νερού που πίνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι επίσης πραγματικά σημαντική. Αν σας αρέσει να πίνετε κάτι κρύο το καλοκαίρι, τότε μπορείτε να πιείτε το κρύο νερό.

Όσον αφορά τα λουτρά, συνιστάται στις μέλλουσες μητέρες να μην κάνουν μπάνιο πολύ ζεστό, το ντους με ζεστό νερό μπορεί να είναι ευεργετικό τόσο για τον γονέα όσο και για το μωρό. Ωστόσο, αποφύγετε αυστηρά το ντους με κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ώστε να μην κουραστεί το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Συνοψίζοντας, η απάντηση στην ερώτηση που θέτουμε στον τίτλο αυτής της ενότητας είναι «ναι», εφόσον γίνεται με μέτρο μπορείτε να πίνετε κρύο νερό και να κάνετε ένα κρύο ντους υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πίνοντας κρύο νερό και κρύα ντους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με τις βλάβες της κατανάλωσης κρύου νερού και του ντους με κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο δημοφιλείς φήμες σχετικά με αυτό το θέμα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν ένα έγκυο άτομο πίνει κρύο νερό, το μωρό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει πνευμονία, άσθμα και πολλές άλλες αναπνευστικές ασθένειες. Αυτή η πεποίθηση πραγματικά δεν έχει καμία βάση, επειδή δεν υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ των εντέρων και της μήτρας, και ό, τι περνά στο μωρό περνά μέσα από τον πλακούντα.

Επιπλέον, όταν το νερό πλησιάζει το μωρό, θερμαίνεται όσο και η θερμοκρασία του σώματος, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι μπορεί να βλάψει το έμβρυο. Ένα άλλο πράγμα που οι άνθρωποι πιστεύουν είναι ότι η κατανάλωση των κρύων ποτών μπορεί να κινήσει το μωρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει αντίκτυπος στις κινήσεις του μωρού, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Αλλά σε μια σημαντική περίοδο, όπως η εγκυμοσύνη, θα πρέπει να καταναλώνετε κρύο νερό χωρίς να το παρακάνετε, ξεχνώντας ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα με απόφαση και ισορροπημένο τρόπο. Εάν επιθυμείτε, κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – Πόσα λίτρα υγρού πρέπει να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο .

Είναι επιβλαβές να πιει το κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί καμία ζημιά στη μητέρα και το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφ' όσον δεν είναι overdon και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρει ένα κρύο.

Είναι επιβλαβές να ντους με το κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το ντους με κρύο ή εξαιρετικά ζεστό νερό ενώ είστε έγκυος δεν είναι μια από τις πιο συνιστώμενες μεθόδους. Η πιο χρήσιμη μέθοδος κολύμβησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι να ντους με ζεστό νερό.

Η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει το μωρό;

Αν και δεν υπάρχει καμία οριστική άποψη για το εάν η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα βλάψει το μωρό, θεωρείται ότι η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα βλάψει το μωρό εκτός αν είναι υπερβολικό.
Η κατανάλωση κρύου νερού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βλάπτει το μωρό; Είναι άβολο να ντους με κρύο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ποιες είναι οι βλάβες της κατανάλωσης παγωμένου νερού ενώ είστε έγκυος;

Πηγή