Οι βλάβες της κατανάλωσης του σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλούν την αποβολή;

Ερωτήσεις όπως ποιες είναι οι βλάβες της κατανάλωσης σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μεταξύ των ερωτήσεων για τις οποίες οι μέλλουσες μητέρες είναι περίεργες. Πόσο σκόρδο πρέπει να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Ποια είναι τα οφέλη και οι παρενέργειες της κατανάλωσης σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Έχουμε ερευνήσει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις για εσάς.

Ποιες είναι οι βλάβες της κατανάλωσης σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να έχει κάποιες παρενέργειες, αλλά η κατανάλωση σκόρδου στην απόφασή σας και με ισορροπημένο τρόπο δεν κάνει καμία ζημιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εντούτοις, μπορείτε να αντιμετωπίσετε μερικές δυσάρεστες συνέπειες, ειδικά εάν καταναλώνετε πολύ σκόρδο στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την ποσότητα σκόρδου που μπορείτε να φάτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Πόσο σκόρδο μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορείτε να τρώτε με ασφάλεια δύο έως τέσσερα σκελίδες σκόρδου κάθε μέρα. Αυτό σημαίνει περίπου 600-1.200 mg εκχυλίσματος σκόρδου, 0,03-0,12 ml αιθέριου ελαίου σκόρδου, 5 ml σκόρδου. Μπορείτε επίσης να πάρετε χάπια συμπλήρωμα που λαμβάνονται από 400 mg εκχυλίσματος σκόρδου όχι περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα. Αλλά προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε τεχνητά χάπια σκόρδου και εμφιαλωτά εκχυλίσματα σκόρδου για κάθε περίπτωση.

Οφέλη από την κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το σκόρδο για όλους έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά αυτά τα οφέλη γίνονται ακόμα πιο έντονα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικά οφέλη του σκόρδου για το σώμα μας γενικά είναι:

  • Το σκόρδο μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή η προεκλαμψία είναι κάτι από το οποίο πάσχει μία στις δέκα έγκυες γυναίκες. Με την κατανάλωση σκόρδου, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα.
  • Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αυξήσει το βάρος του μωρού. Η έρευνα δείχνει ότι εάν τρώτε το σκόρδο, το μωρό σας είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γεννηθεί λιποβαρές ή πρόωρο, δεδομένου ότι δεν περιέχει το σκόρδο στη διατροφή σας. Πειράματα δείχνουν επίσης ότι το εκχύλισμα σκόρδου διεγείρει την ανάπτυξη κυττάρων του πλακούντα.
  • Το σκόρδο έχει θετική επίδραση στα καρδιακά προβλήματα και τα επίπεδα χοληστερόλης. Η αλισίνη που βρίσκεται στο σκόρδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και δεν της επιτρέπει να αυξηθεί πάνω από τους κανόνες. Λειτουργεί επίσης ως αντιπηκτικό που βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής.
  • Εάν τρώτε το σκόρδο τακτικά, μπορεί να σας προστατεύσει από ορισμένους τύπους καρκίνου, ειδικά τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η κατανάλωση κρεμμυδιών, σχοινόπρασου και σκόρδου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου, επιβεβαίωσαν οι επιστήμονες.
  • Το σκόρδο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποτρέψει τη γρίπη, τα κρυολογήματα και άλλες παρόμοιες ασθένειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τη δική σας υγεία, αλλά και για την υγεία του μικρού μωρού που μεγαλώνει μέσα σας.
  • Η αλικίνη στο σκόρδο μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις. Η μικροεπίπεδη που αναφέραμε προηγουμένως έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες της αλλικίνης.
  • Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποτρέψει την απώλεια μαλλιών. Μερικοί έγκυοι άνθρωποι υποφέρουν από την απώλεια τρίχας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν θες να προστατέψεις τα μαλλιά σου, φάε λίγο σκόρδο.

Βλάβες και παρενέργειες της κατανάλωσης σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όπως πολλά καλά πράγματα στη ζωή, όταν καταναλώνεται υπερβολικά και ασυνείδητα, το σκόρδο έχει επιβλαβείς παρενέργειες. Όπως αναφέραμε παραπάνω μεταξύ των οφελών του σκόρδου, το σκόρδο μπορεί να αραιώσει το αίμα σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καλό. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα συμπληρώματα σκόρδου μπορούν να αντιδράσουν με ινσουλίνη, καθώς και μερικά αντιπηκτικά φάρμακα. Εάν τρώτε πάρα πολύ σκόρδο, ήδη κινδυνεύετε να διαταράξετε το ανυπεράσπιστο πεπτικό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στα στομαχικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλετε.

Είναι επιβλαβές να τρώτε σκόρδο με άδειο στομάχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ένα από τα ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αν η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι θα είναι επιβλαβής. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη βλάβη στην κατάποση ή την κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί να μην είναι υπερβολική. Ωστόσο, εάν διατρέχετε κίνδυνο διαβήτη ή αιμορραγίας, περιορίστε την κατανάλωση σκόρδου όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί αποβολή;

Μια άλλη κοινή ανησυχία για την κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αν το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει αποβολή. Το σκόρδο μπορεί πραγματικά να το κάνει αυτό, δεδομένων των πιθανών παρενεργειών του. Αλλά για αυτό είναι απαραίτητο να καταναλώσετε αρκετά μεγάλη ποσότητα σκόρδου. Ως εκ τούτου, θα ήταν η πιο λογική επιλογή να μην καταναλώνουμε περισσότερα από ένα ή δύο σκελίδες σκόρδου για να έχουμε μια υγιή εγκυμοσύνη. Οφέλη και βλάβες από την κατάποση σκόρδου με άδειο στομάχι και τα οφέλη και τις βλάβες του σκόρδου: Τι είναι καλό για την κατανάλωση σκόρδου; Μπορείτε επίσης να αναθεωρήσετε τα άρθρα με τίτλο .

Το σκόρδο προκαλεί αποβολή;

Η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας σκόρδου δεν αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η κατανάλωση ή η κατάποση περισσότερων από 3-4 σκελίδες σκόρδου την ημέρα σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής.

Μπορούν οι έγκυες γυναίκες να καταπιούν το σκόρδο με άδειο στομάχι;

Πιστεύεται ότι η κατάποση σκόρδου με άδειο στομάχι την ημέρα δεν θα προκαλέσει βλάβη, υπό την προϋπόθεση ότι 2-3 δόντια δεν υπερβαίνουν το σκόρδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, εάν κινδυνεύετε να αιμορραγήσετε ή να έχετε διαβήτη, μπορεί να είναι άβολο για εσάς να καταπιείτε σκόρδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ποιες είναι οι βλάβες της κατανάλωσης σκόρδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πόσο σκόρδο μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η κατάποση σκόρδου με άδειο στομάχι ενώ είναι έγκυος προκαλεί αποβολή;

Πηγή