Είναι η αποτοξίνωση επιβλαβής ή ευεργετική; Ποιες είναι οι παρενέργειες της αποτοξίνωσης;

Είναι η αποτοξίνωση επιβλαβής ή ευεργετική; Η αποτοξίνωση είναι μία από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από εκείνους που θέλουν να χάσουν βάρος, να απαλλαγούν από προβλήματα υγείας και να έχουν ένα πιο έντονο σώμα. Αλλά είναι οι αποτοξινώσεις πραγματικά τόσο χρήσιμες όσο λένε, ή έχουν επιβλαβείς παρενέργειες; Εάν σκέφτεστε να αποτοξινωθείτε, διαβάστε πρώτα το άρθρο μας.

Τι είναι η αποτοξίνωση;

Σήμερα, θετικά βήματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής Ήρθε η ώρα να το πετάξεις. Αλλά μόνο ένα πράγμα είναι να αλλάξεις την υγεία σου. μπορεί να μην είναι αρκετό. Από τον τρόπο ζωής σας στο φαγητό και το ποτό σας για να είστε υγιείς πρέπει να δεις πολλά πράγματα.

Οι αποτοξινώσεις, που μερικές φορές αναφέρονται ως «καθαρισμός», έχουν έχουν διατηρήσει τη δημοτικότητά τους ως μέθοδος υγείας. Ότι είστε ειδικός σε αυτό το θέμα ισχυρίζονται ότι η αποτοξίνωση βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα και υποστηρίζουν ότι συμβάλλουν στο πεπτικό σας σύστημα. Προοριζόμενος νεώτερος, νεώτερος για να αισθάνονται υγιείς και πιο ενεργητικοί. Εντάξει, αλλά η αποτοξίνωση έχει αυτές τις επιπτώσεις πάνω σου. ή θα σε κάνει να είσαι άυφος;

Μπορούμε να συλλέξουμε αποτοξινώσεις γενικά κάτω από τρεις επικεφαλίδες:

  • Με υγρά αντί για στερεά τρόφιμα τι γίνεται
  • Η φυσική διαδικασία καθαρισμού του σώματος διεκδίκηση υποστήριξης
  • Ρύθμιση της πέψης και ρύθμιση των εντέρων εκείνοι που υποστηρίζουν ότι καθαρίζει

Αποτοξινώσεις, απομάκρυνση περίσσειας τοξινών από το σώμα, πέψη και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και αναδιοργάνωση του μεταβολισμού εισάγεται ως εργαλείο για .

Είναι η αποτοξίνωση άβολη ή έχει παρενέργειες;

Ο σκοπός της αποτοξίνωσης είναι να έρχεται σε επαφή με το σώμα μας κάθε μέρα είναι να αφαιρέσουμε τις τοξίνες – τοξίνες στον αέρα, τα τρόφιμα που τρώμε ή χρησιμοποιούμε όπως οι επιβλαβείς ουσίες στα προϊόντα. Αυτή είναι συνήθως η πείνα του σώματος, μεγάλη περιορισμός της πρόσληψης τροφής, κατανάλωση υγρών αντί στερεών τροφίμων ή πίνοντας ένα τόνο νερό, και όλα αυτά αρνητικές παρενέργειες στην υγεία σας.

Έτσι, οι αποτοξινώσεις σου δίνουν ένα υγιές σώμα που σου υπόσχονται δεν μπορεί να το παρέχει. Στην πραγματικότητα, οι αποτοξινώσεις έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιστημονικά δεδομένα γι' αυτό. Από την άλλη, το σώμα σου. η πείνα με αποτοξινώσεις έχει επίσης πολλούς κινδύνους που θα επηρεάσουν αρνητικά την υγεία Κινήσεις.

Αποτοξίνωση με χυμούς φρούτων και λαχανικών

Το μεγαλύτερο μέρος των αποτοξινωμών για τον καθαρισμό του σώματος τα λαχανικά και οι χυμοί γίνονται με την κατανάλωση. Όταν προστίθεται σε δίαιτες, είναι αρκετά χυμούς φρούτων και λαχανικών που μπορεί να είναι ένα υγιές και θρεπτικό περιεχόμενο ως αποτοξίνωση μπορεί να βλάψει την υγεία σας όταν προτιμάται. Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι που κάνουν αυτή τη δουλειά. η εταιρεία πωλεί χυμούς φρούτων και λαχανικών ως προϊόν αποτοξίνωσης. Ωστόσο, τα εν λόγω ύδατα Ωστόσο, είναι υγιείς όταν είναι φρεσκοστυμμένοι.

Όταν χρησιμοποιείτε χυμό φρούτων και λαχανικών ως αποτοξίνωση, το σώμα σας του στερεί πολλές βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται. Χρόνος αποτοξίνωσης με μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας μπορεί να σας προκαλέσει να το αντιμετωπίσετε. Ειδικά τέτοιες αποτοξινώσεις, όπως πρωτεΐνες και λίπος σας κάνει να μείνετε μακριά από τα θρεπτικά συστατικά που είναι οι βασικές ανάγκες του σώματος. Είναι απλά ότι. όχι, φυσικά, η πείνα που βιώνεται κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης. χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, στον εγκέφαλο ορατά προβλήματα όπως θολότητα, μειωμένη ενέργεια και κόπωση θα το βγάλει.

Είναι η αποτοξίνωση του ήπατος επιβλαβής;

Ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που αποτοξινώνονται είναι το ήπαρ. A ο σκοπός της αποτοξίνωσης συκωτιού είναι να καθαρίσει το σώμα με τη βελτίωση της λειτουργίας συκωτιού Σύστημα. Αυτή η μέθοδος αποτοξίνωσης είναι καλή για την ενίσχυση του ήπατος Μπορεί να φαίνεται σαν μια ιδέα, αλλά στην ουσία δεν είναι.

Τι να κάνετε για ένα υγιέστερο ήπαρ πρέπει να μαγειρεύεται ή να τρώγεται ωμό από όλα τα είδη λαχανικών, αλκοόλ αποφύγετε συνήθειες όπως το κάπνισμα, η περιττή χρήση ναρκωτικών τρόφιμα με τις διαλύσιμες ίνες όπως τα ρεβίθια, φασόλια, καρύδια θα πρέπει να καταναλώνετε πολλά. Φροντίστε να τρώτε με ισορροπημένο και τακτικό τρόπο πρέπει να το δείξεις. Φυσικά, εν τω μεταξύ, δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε αρκετό νερό.

Αποτοξινώσεις που γίνονται με τον περιορισμό τροφίμων

Μια άλλη μορφή αποτοξίνωσης, κάποια τρόφιμα ή τρόφιμα για να αφαιρεθούν οι τοξίνες από το σώμα. είναι να το αφαιρέσετε. Περιορίστε ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή σας ή μπορεί να είναι χρήσιμο όταν γίνεται συνειδητά. Για παράδειγμα, η γλουτένη είναι αρκετά χρήσιμο να αφαιρέσετε τα θρεπτικά συστατικά που το περιέχουν από τη διατροφική λίστα, από την άλλη πλευρά είναι επίσης χρήσιμο να αφαιρέσετε τρόφιμα που μοιάζουν με γάλα και τα οποία το σώμα δυσκολεύεται να αφομοιώσει Ωστόσο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν αναφέρονται εδώ. Για παράδειγμα, εάν δεν καταναλώνετε κανονικό γάλα, ζυμώνονται και αλέθονται από βακτήρια όπως τυρί, γιαούρτι, βουτυρόγαλα και κεφίρ μπορείτε να καταναλώσετε γαλακτοκομικά προϊόντα, κάτι που θα ήταν μια πολύ χρήσιμη μέθοδος.

Αλλά η αφαίρεση κάθε απόχρωσης από τη λίστα διατροφής σας δεν θα είναι τόσο χρήσιμη. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να δημιουργήσετε μια λίστα διατροφής που θα καλύπτει τα θρεπτικά συστατικά που θα χρειαστεί το σώμα σας. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το λάθος να τρώνε με έναν τρόπο όταν κάνουν δίαιτα. Για παράδειγμα, η κατανάλωση μόνο πρωτεϊνικών τροφίμων ή η τήρηση δίαιτας μόνο για γάλα. Αυτές οι μέθοδοι είναι επικίνδυνες εφαρμογές που μπορεί να έχουν πολύ επιβλαβείς επιπτώσεις.

Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με την βλαπτικότητα του καρατέι κανανίου γάλακτος, αχμέτ Μαράνκι, Ιμπραήμ Σαρασόγλου.

Αποτοξινώσεις καθαρισμού εντέρων

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται προβλήματα με το πεπτικό τους σύστημα. Ο εντερικός καθαρισμός αποτοξινώνεται για να χάσει βάρος, ακόμη και αν πρόκειται να είναι υγιέστερος το έβαλαν σε εφαρμογή. Σε αυτές τις αποτοξινώσεις, ο στόχος είναι να επιταχυνθούν οι κινήσεις του εντέρου και να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από επιβλαβείς ουσίες επιτρέποντάς τους να εκσπερματώνουν ταχύτερα. Ωστόσο, τα έντερά μας είναι σημαντικά για τη λήψη των θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται το σώμα μας Όργανα. Αποτοξινώσεις ασυνείδητου εντέρου, διατροφικές διαταραχές και με αυτή τη βάση μπορούν να προκαλέσουν το σχηματισμό άλλων ασθενειών.

Από την άλλη, εφαρμογές εντερικού καθαρισμού. κράμπες στο στομάχι, μπορούν να προκαλέσουν διάρροια και έμετο. Οι σοβαρότερες συνέπειες περιλαμβάνουν βακτηριακές υπάρχει επίσης λοίμωξη, παρακέντηση των εντέρων, νεφρικά και καρδιακά προβλήματα.

Σε μια υγιέστερη δομή των εντέρων και του πεπτικού συστήματος ισορροπημένα με πιο ινώδη τρόφιμα αντί για εφαρμογές αποτοξίνωσης και θα είναι πιο ευεργετικό για εσάς να τρώτε τακτικά.

Γιατί οι αποτοξινώσεις είναι επιβλαβείς και αναποτελεσματικές

Θεωρητικά, οι αποτοξινώσεις ακούγονται πολύ καλές. Αλλά εδώ είναι η αλήθεια. Το οποίο είναι εντελώς περιττό. Επειδή το σώμα μας έχει φυσικό αυτοκαθαριζόμενο Υπάρχει ένας μηχανισμός αποτοξίνωσης, και τα συκώτια μας αποτελούν τη βάση του. Άλλα σε μια αλλαγή, το συκώτι μας αφαιρεί και εκκρίνει τοξίνες από το σώμα μας, για να έχουμε πιο υγιή όργανα και το σώμα. Αν είσαι τόσο επιβλαβής. εάν προσπαθήσετε να καθαρίσετε με αποτοξινώσεις, μπορείτε να μπορείτε επίσης να προκαλέσετε βλάβη. Αντί για μια υγιή ζωή που προορίζεται με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να χρειαστεί να καταπολεμήσετε ασθένειες.

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που αποτοξινώνονται για να χάσουν βάρος. Ναι, σε κάποιο βαθμό. ορισμένοι τύποι αποτοξίνωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αλλά με αποτοξινώσεις, ένα. η απώλεια βάρους με την κατανάλωση οδηγιών πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω Μπορεί να σε αφήσει να φύγεις. Ως εκ τούτου, με τη βοήθεια ενός ειδικού διαιτολόγου, είναι πιο ευεργετικό για εσάς να χάνετε βάρος τρώγοντας και ασκώντας τακτικά Θα.

Σε καθημερινή βάση για να έχετε ένα υγιέστερο σώμα Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Πίνοντας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας
  • Μετά από μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες
  • Διατήρηση της πρόσθετης πρόσληψης ζάχαρης στο ελάχιστο
  • Προσθέστε περισσότερα ωμά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας
  • Αποφυγή επεξεργασμένων και έτοιμων τροφίμων
  • Αφιερώνοντας αρκετό χρόνο για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε
  • Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή διαλογισμός

Πηγή: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/detox-cleanses-do-diets-work#liver-detox